19.9 C
Σάμος
29/04/2024
Δήμος

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απογευμα, απο τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, με αφορμή την παρουσία των δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού.

Ο δημαρχος Ανατολικής Σάμου έκανε λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

“Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι η Σάμος του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας είναι εδώ και είναι παρούσα!

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας αυτό που βιώνουμε σήμερα και δεν στρεφόμαστε σε κανέναν εκεί πάνω, στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης, στρεφόμαστε σε όσους κρατικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς, που επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το παρόν και μέλλον που όλοι βλέπουμε μέχρι τώρα.

Η εμπιστοσύνη δεν είναι αμοιβαία . Ότι έχει εκπονηθεί, όποια δέσμευση και να έχει δοθεί δεν έχει τηρηθεί. .

Αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα ότι εδώ και ένα μήνα περίπου ως αυτοδιοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση . Αυτό ποιον υπηρετεί ; τη δημοκρατία; υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας; ποια είναι η άμυνά της χώρας ; είναι οι ψυχές που είναι εδώ..

Οφείλουν λοιπόν τους ακρίτες να τους έχουν ενημερωμένους. Εσείς θα φυλάξετε τα σύνορα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές.

Ζητάμε λοιπόν άμεση και μαζική αποσυμφόρηση ΤΩΡΑ, του νησιού και των νησιών μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που να τις πουν εκεί που πλέον τις ακούνε”.

Παράλληλα ζητησε μιας και είναι τα αρματαγωγά στο λιμάνι την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης,  το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων Ανατολικής Σάμου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου

Παρακολουθήστε το βίντεο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Εν τω μεταξύ, την συμπαράστασή του στη σημερινή κινητοποίηση του δήμου Ανατολικής Σάμου εξέφρασε o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, κατόπιν της πρωινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, όπου μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε ομόφωνα η συμπαράσταση του κ. Περιφερειάρχη, των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων από όλα τα νησιά μας, στο κάλεσμα – πρόσκληση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που έγινε σήμερα το απόγευμα στο λιμένα Μαλαγαρίου.

«Ζητάμε εδώ και τώρα την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα αρματαγωγά που ελλιμενίζονται στη Σάμο, όπως επίσης και τη μεταφορά στην ενδοχώρα όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου», αναφέρει ο κ. Μουτζούρης.

 

 

 

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin