16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Γιώργος Στάντζος για μεταναστευτικό : Έχει φτάσει η ώρα να θέσουμε απευθείας το πρόβλημα και στις Βρυξέλλες

Επιστολή στους φορείς των νησιών για το συντονισμό δράσεων Δήμων και Περιφερειών στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, απέστειλε ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

Η επιστολή αναλυτικά

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,

Είναι πλέον πασιφανές σε όλους μας και στις κοινωνίες των νησιών μας ότι οι εξαγγελίες περί αποσυμφόρησης των νησιών μας, αποτελεσματικής διαχείρισης των αρνητικών συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού, ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, έχουν, de facto ακυρωθεί αφού σε καθημερινή βάση «αποβιβάζονται» και στοιβάζονται στα νησιά μας πολυάριθμες και ουσιαστικά ανεξέλεγκτες ομάδες μεταναστών κάνοντας αδύνατη τη διατήρηση της «κανονικότητας» και της προετοιμασίας των νησιών μας ως τουριστικών προορισμών.

Ο μη διαχειρίσιμος πληθυσμός των 40.000 + μεταναστών / προσφύγων στα νησιά μας αποτελεί, λόγω του χειμώνα και της εντεινόμενης εθνικής κρίσης, μία παράμετρο που δεν είναι ούτε στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, ούτε είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί τοπικά, χωρίς την πολύπλευρη, συστηματική, στοχευμένη και καλά σχεδιασμένη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων της κρατικής μηχανής. Πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη ότι τα νησιά μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και η πολιτική να σχεδιαστεί ανάλογα.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων τόσο των δήμων όσο και των περιφερειών και στη βάση της κοινής δήλωσης των 5 Δημάρχων της 28/11/2019 και των συλλογικών μας οργάνων, θεωρώ ότι πρέπει να συνδιοργανώσουμε άμεσα και συντονισμένα κινητοποίηση των Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και των ετεροδημοτών με παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τόσο στα εμπλεκόμενα Υπουργεία, όσο στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ίσως δε, έχει φτάσει η ώρα να θέσουμε απευθείας το πρόβλημα και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Στα πλαίσια αυτά θεωρώ ότι είναι σκόπιμο οι ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν το συντονισμό των Δήμων ενημερώνοντας παράλληλα τους Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κοινοποιώντας και στην ΚΕΔΕ τα της παραστάσεώς μας στην Αθήνα.

 

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin