22.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Στάση εργασίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου

Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σάμου, για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Νοσοκομείου.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου η άμεση ενίσχυση του προσωπικού στην καθαριότητα με έξι επιπλέον άτομα, από τη λίστα επικουρικών, ο τερματισμός από τη διοίκηση κάθε διαδικασίας για την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητος σε εργολάβο, τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζομένους.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου, όπου απαίτησαν από τους υπαλλήλους του γραφείου να συναντηθούν μαζί του. Ο Βουλευτής απουσίαζε εκτός Σάμου και πήραν την υπόσχεση οι απεργοί πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί τους.

 

Στη συνέχεια οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον κάλεσαν να στηρίξει τα αιτήματα τους. Ο Δήμαρχος απάντησε πως στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και άμεσα εγγράφως απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δηλώνουν πως αν δεν δοθεί λύση άμεσα στα δίκαια αιτήματα τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin