21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Σταματούν τα μαθητικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ στη Σάμο

Το ΚΤΕΛ Σάμου σταματά από σήμερα τα μαθητικά δρομολόγια .Οι μαθητές μένουν στο δρόμο, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ Σάμου από σήμερα σταματά κάθε μαθητικό δρομολόγιο, λόγω μη τήρησης των συμφωνηθέντων απο την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Σάμου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Έτσι λοιπόν από σήμερα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που αφορούν την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία τους, δεν θα εκτελεστούν για άγνωστο χρονικό διάστημα και μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα των οφειλών προς την εταιρεία που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου αναφέρει:

“Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι έχει προκύψει πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών μέσω των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Είναι σπαράδεκτο το γεγονός ότι ενημερώθηκαμε με μόλις το απόγευμα της παραμονής της επανόδου των μαθητών στα σχολεία ,μετά τις διακοπές των χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να δοθεί εγκαίρως μια λύση.

Απαιτούμε οποιοδήποτε πρόβλημα να λυθεί άμεσα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να συνεχιστεί ομαλά η έυρυθμη μεταφορά των παιδιών προς τα σχολεία .

Δεν είναι δυνατόν τέτοιας φύσεως θέματα να ταλαιπωρούν τους μαθητές μέσω σχολικής περιόδου και να αποτελούν τροχοπέδη στη μόρφωση και στην εκπαίδευσή τους”.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ξαφνική διακοπή των μαθητικών δρομολογίων, σήμερα 08-01-2020, από το ΚΤΕΛ Σάμου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στις οικογένειες των μαθητών, αφού μεγάλος αριθμός παιδιών παρέμεινε εκτός σχολικών μονάδων, διότι πολλοί γονείς αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα καθημερινής μετακίνησής τους.
Αναλογιζόμενοι όλοι τις ευθύνες μας, ενώνουμε τη φωνή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα και ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Σάμου, θα βρουν άμεση λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο μέρος μαθητών και γονέων του Δήμο μας.

 

Related posts

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin