15.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Στεφανάδης για το μεταναστευτικό : Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις στη Σάμο

«Η ψυχολογία του κόσμου είναι ότι επί πέντε χρόνια δυναστεύονται από αυτό το πρόβλημα» και «αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ» είπε ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Δυσεπίλυτο χαρακτήρισε το μεταναστευτικό προσφυγικό πρόβλημα ο βουλευτής της ΝΔ σε Σάμο και Ικαρία, Χριστόδουλος Στεφανάδης. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στην εκπομπή των Μπάμπη Κούτρα και Νίκου Φελέκη, είπε ότι «είναι εν πολλοίς δικαιολογημένες οι μεγάλες αντιδράσεις στη Σάμο για την ανακοίνωση ότι θα επεκταθεί ο κλειστός χώρος, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει».

Εξήγησε δε ότι οι κάτοικοι και οι φορείς «διαφωνούν με το μέγεθος αυτού του χώρου, αφού προβλέπεται ότι θα φιλοξενεί 5000 ανθρώπους, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πολύ λιγότερους». Όπως τόνισε «η ψυχολογία του κόσμου είναι ότι επί πέντε χρόνια δυναστεύονται από αυτό το πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «έχουν δίκιο οι νησιώτες, οι Σαμιώτες, διότι έχουν στραγγαλιστεί χρόνια, λόγω αυτού του προβλήματος. Οι κάτοικοι φοβούνται, βλέποντας να γίνονται αυτές οι εγκαταστάσεις, που έχουν από τόπους λατρείας έως χώρους αναψυχής, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ, πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης».

Υπάρχει μία μεγάλη αναταραχή και λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, παραδέχθηκε ο κ. Σταφανάδης, σημειώνοντας τις συγκρίσεις που γίνονται με άλλα νησιά. Στη Χίο των 50.000 κατοίκων, προβλέπεται κέντρο 5000 μεταναστών, στη Μυτιλήνη των 80.000 επίσης, όπως όμως και στη Σάμο των 27.000, τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το νησί του σηκώνει δυσανάλογο βάρος.

«Πρέπει να υπάρξει εθνική καθολική αποδοχή, να ηρεμήσουν όλοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν είναι δίκαιο να επωμιστούν μόνο τα νησιά το βάρος» σημείωσε ο κ. Στεφανάδης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξει εθνικό χάσμα και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης.

Όσον αφορά στις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς περί απάνθρωπης αντιμετώπισης των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές, μίλησε για γελοιότητες και για απαράδεκτα πράγματα.

Πρώτο Θέμα- ΘΕΜΑ 104,6

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin