16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Ικαριακά

Στην Ικαρία γυρίστηκε η νέα ταινία του Γ. Πανουσόπουλου

«Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει» του Γ. Πανουσόπουλου θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (19-30 Σεπτεμβρίου), ενώ στις 20 του ίδιου μήνα θα βγει και στις αίθουσες από την Feelgood.

Ποια είναι η «χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει»; Στη νέα ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου είναι ένας ιδεατός τόπος, ένα ξεχασμένο νησάκι του Αιγαίου, που βρίσκει ιδανικό τοπίο-σκηνικό την Ικαρία. Αν εκεί επιστήμονες από όλο τον κόσμο ψάχνουν το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων, ο Γιώργος Πανουσόπουλος με αφορμή δύο ερωτικές ιστορίες, μιλάει στην ταινία του για τον «ελληνικό τρόπο», τους ξένους και την Ελλάδα πριν και μετά την οικονομική κρίση. Ο σκηνοθέτης με το ένα βλέμμα στον θεό Απόλλωνα, του φωτός και της ισορροπίας και το άλλο στον Διόνυσο, της μέθης και του έρωτα, κάνει μια ταινία «με τον τρόπο που φτιάχνονται τα τραγούδια μας», όπως λέει ο ίδιος «μ΄ αυτόν που θα έφτιαχνε ολονών το κέφι». 

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επιλογή του τίτλου της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει» – στίχος από το τραγούδι του Άκη Πάνου «Ήτανε λέει».
Η ταινία κινείται σε έναν χώρο φανταστικό (στο νησί «Αρμενάκι») αλλά σ΄ έναν κόσμο απόλυτα αναγνωρίσιμο στην καθημερινότητά του και αυθεντικό. Ο Γιώργος Πανουσόπουλος δεν θα μπορούσε παρά να διαλέξει την Ικαρία, με την οποία έχει δεσμούς από τον καιρό της εξορίας του πατέρα του. «Οι Ικαριώτες είναι μοναδικοί» λέει για τη φιλοσοφία ζωής των κατοίκων, που συμμετέχουν στην ταινία ενώ πολλοί κρατούν και βασικούς ρόλους.
Η υπόθεση: Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο Φέλιξ (Serge Requet Barville) έρχεται με τη βοηθό του, την Αύρα (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου) στο Αρμενάκι για να εξετάσει «δυνατότητες επενδύσεων»! Εκεί βιώνει πρωτόγνωρες για αυτόν καταστάσεις και ερωτεύεται μια δυναμική χήρα, τη Χρύσα (Φωτεινή Τσακίρη), ενώ η Αύρα συναντάει τον παλιό και ανεκπλήρωτο έρωτά της, έναν Ιταλό αρχιτέκτονα, τον Βιτόριο (Μπάμπης Χατζηδάκης), που ως Βίκτορας πια είναι ο δάσκαλος του νησιού εδώ και δέκα χρόνια. Παίζουν επίσης η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Θάνος Πρίτσας, ο Σταύρος Μερμήγκης o Γιάννης Χατζηγιάννης, ….
Παραγωγή: BLACKBIRD PRODUCTION/ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΣΥΦΙΔΟΥ
Συμπαραγωγός από τη Γαλλία: MPM-MARIE PIERRE/CLAIRE GADEA, από την Ελλάδα: ΕΡΤ και ΝΟVA.
Με την υποστήριξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΧΟΡΗΓΟΙ: Hellenic Seaways και Δήμος Ικαρίας

Φωτογραφίες της Μαργαρίτας Νικητάκη

Related posts

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin