19/04/2024
Ικαριακά

Στην Ικαρία ο Παύλος Πολάκης

Στην Ικαρία βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης για τα εγκαίνια του νέου αξονικού τομογράφου που απέκτησε πρόσφατα το Νοσοκομείο της Ικαρίας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαΐου  από τον υφυπουργό Υγείας , ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για την δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσηλευτικό ίδρυμα .

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού στην Ικαρία περιλαμβάνει, στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου,  θα γίνει Δημόσιος Απολογισμός του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Καρδάση Σταμάτη με παρέμβαση του Υπουργού. Θα ακολουθήσει η τελετή των εγκαινίων του αξονικού τομογράφου στο χώρο του Νοσοκομείου στις 13.00το μεσημέρι.

Τον κ. Πολάκη συνοδεύει ο Βουλευτής Νομού Σάμου κ. Σεβαστάκης με κλιμάκιο από το υπουργείο Υγείας, που αποτελείται απο την διοικήτρια της 2η Υγειονομικής ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. ‘Ολγα Ιορδανίδου, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό και τους διοικητές των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας κ. κ. Λάζαρο Θεόφιλο και Σταμάτη Καρδάση.

Ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, με ανάρτηση του αναφέρει:

Ναι, τα καταφέραμε. Δουλέψαμε μεθοδικά και συλλογικά. Όλοι μαζί. Η Ικαρία έχει πλέον στο Νοσοκομείο της τον Αξονικό Τομογράφο που εγκαινιάζεται αύριο και ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού! Έμφαση και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Κ.Υ. Ευδήλου. Είμαστε όλοι μαζί. Προχωράμε με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, διοργανώνουν τη Δευτέρα τα Σωματεία και φορείς της Ικαρίας.

Με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Μισθωτών, Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας – Φουρνων, Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, η Ομάδα Γυναικών Αγίου Κήρυκου και ο Πανικάριος Αγροτικός Σύλλογος, τονίζουν:

“Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση στα υπομνήματα μας, αναφορικά με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε στο χώρο της Υγείας, με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών, έρχονται 1 βδομάδα πριν τις εκλογές να εγκαινιάσουν τον αξονικό τομογράφο στο ΓΝ – ΚΥ Ικαρίας, χωρίς να έχει διασφαλιστεί ακόμα η λειτουργία του”.

Related posts

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin