17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Περιφερειακά

Στην Σάμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας

Διήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και  Μεταφορών  κ. Νίκος Νύκτας. Την Πέμπτη 15.04.2021  ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο  Τουρισμού Ανατολικής Σάμου κα. Κάιλα  και τον  Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δυτικής Σάμου κ. Βακάκη  παρουσία των  Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τριανταφύλλου, του Αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου κ. Βολακάκη  και συνεργατών τους.

Στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Δήμων  συζητήθηκε  το πλαίσιο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και την δημιουργία δράσεων,  έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει  μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Την ίδια ημέρα ο κ. Νύκτας συνάντησε  εκπροσώπους των σωματείων ταξί και συνομίλησε μαζί τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Την  Παρασκευή 16.04.2021  ο κ. Νύκτας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τριανταφύλλου  συναντήθηκαν  με εκπροσώπους της ένωσης ξενοδόχων και της ένωσης  συνδέσμων τουριστικών πρακτόρων της Σάμου. Συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στο έργο των σημαντικών αυτών φορέων ενώ ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί. Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο και τις βελτιωτικές εργασίες αποκατάστασης  που εκτελούνται στο λιμάνι από την Περιφέρεια.

Ο κ. Νύκτας αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης του στην Σάμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Σάμος αποτελεί την Κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, οφείλουμε όλοι οι φορείς και η πολιτεία να συνδράμουμε τα μέγιστα στην γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών μετά τον σεισμό, έτσι ώστε το πανέμορφο αυτό μέρος να μπορεί και πάλι να φιλοξενήσει πολίτες του κόσμου.  Η φετινή χρονιά λόγω των συνεπειών της Πανδημίας διαφαίνεται αβέβαιη για τον τουρισμό.  Η  Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη  δεν χάνει χρόνο και ξεκινάει οργανωμένο σχεδιασμό δράσεων με στόχο την αύξηση επισκεπτών στα νησιά μας και την καθιέρωση τους ως αναγνωρίσιμους τουριστικούς προορισμούς. Σύντομα θα βρεθώ ξανά στην Σάμο για περαιτέρω συναντήσεις.»

Related posts

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin