17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Στη Σάμο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey”

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου, υποδέχονται από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, την αποστολή του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey” που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο τον Ιούλιο και αφορά την μονοθεματική παρουσίαση του νησιού σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα γίνει για αυτό.
Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων κατά την παραμονή στο νησί περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Πυθαγόρειο, στο Κοκκάρι στο Ηραίο, στο Καρλόβασι, στην Πόλη της Σάμου, στο Ευπαλίνειο Όρυγμα και στο Ναό της Ήρας καθώς και πολλές επισκέψεις σε χωριά και παραλίες. Σκοπός της επίσκεψης του συνεργείου είναι η περιήγηση στο νησί, η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, η ενημέρωση από τους αρμοδίους για τις τουριστικές προοπτικές καθώς και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα συλλέξει πληροφορίες για την δημιουργία ενός οδοιπορικού που θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές του νησιού, θα αναδεικνύει την ποικιλία των τουριστικών επιλογών και θα αναδεικνύει την περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Να αναφέρουμε πως το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί στη Σάμο αφορά στην ωριαία προβολή του νησιού και θα προβληθεί στην Αυστραλία και σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα. Σκοπός του είναι να καταγράψει την παράδοση, την ιστορία, την γαστρονομία και τον τρόπο ζωής στη Σάμο για να εμπνεύσει τους τηλεθεατές – εντός και εκτός Ελλάδας – να την ανακαλύψουν και την επισκεφτούν!

Για την υλοποίηση της δράσης αυτής ο δήμος Σάμου ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines που παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και το Ξενοδοχείο Aegeon στο Καρλόβασι που προσφέρει την διαμονή και την επιχείρηση «SAMOS AUTO CENTER / Γιάννης Μανώλαρος» που διαθέτει το αυτοκίνητο για την περιήγηση του συνεργείου στο νησί.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin