16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Στη Σάμο το 8ο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.) θα πραγματοποιήσει στην Σάμο, στο ξενοδοχείο Doryssa, από 2 – 5/5/2019, το ετήσιο της συνέδριο. Πρόκειται για ένα συνέδριο που θα το παρακολουθήσουν 400 και πλέον ψυχίατροι από όλη την Ελλάδα και στο οποίο θα συζητηθεί ότι νέο υπάρχει μέχρι σήμερα στο χώρο της αντιμετώπισης των ψυχικών νόσων, που εμφανίζονται πλέον με μεγάλη συχνότητα λόγω των πιεστικών καταστάσεων που βιώνουν οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βιολογικό υπόστρωμα που φαίνεται να δυσλειτουργεί στον εγκέφαλο των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και η δράση των φαρμάκων στις εν λόγω περιοχές του εγκεφάλου, θα συζητηθούν διεξοδικά από Έλληνες και ξένους ομιλητές που ασχολούνται ειδικά με τα συγκεκριμένα θέματα που θα αναπτύξουν.

Οι μορφές της κατάθλιψης, η σχιζοφρένεια, οι αγχώδης διαταραχές, οι συναισθηματικές διαταραχές στις γυναίκες, το μεγάλο θέμα της αυτοκτονίας, η χρήση και η κατάχρηση απαγορευμένων ουσιών, θέματα επίσης όπως η αϋπνία, η ημικρανία, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η νόσος του Alzheimer και ιδιαίτερα η χρήση και ο τρόπος δράσης των φαρμάκων στις εν λόγω διαταραχές, θα αποτελέσουν ένα μέρος από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους.

Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.), είναι ο αποκλειστικός εκπαιδευτικός φορέας των Ελλήνων ψυχιάτρων σε θέματα ψυχοφαρμακολογίας και διοργανώνει κάθε χρόνο ένα συνέδριο ανά την Ελλάδα με ιδιαίτερη πάντα επιτυχία.

Ο εκ των ιδρυτών της ΕΛ.Ε.ΨΥ. και επί δεκαετία πρόεδρός της, Ιωάννης Χατζημανώλης, Καθηγητής της Ψυχιατρικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει τη καταγωγή του από την Σάμο, για αυτό και η πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου στο νησί των παιδικών του αναμνήσεων, προδίδει μια επιπλέον αξία στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin