19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Στον εισαγγελέα ο Β. Πανουράκης για την διακοπή των μαθητικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Σάμου

Στον κ. Αντιεισαγγελέα, με την παρουσία του Προϊσταμένου Προμηθειών κ. Σειτανίδη και της ειδικής συμβούλου του Περιφερειάρχη, δικηγόρου Αθανασιάς Καλτάκη παρουσιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αντιπεριεφερειάχης Σάμου,Βασίλης Πανουράκης ,προκειμένου να ενημερώσει για την ξαφνική διακοπή των μαθητικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Σάμου.

Για δεύτερη ημέρα περίπου 650 μαθητές δεν προσήλθαν στα σχολεία τους .

Σύλλογος διδασκόντων Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου με ανοιχτή επιστολή με αφορμή την αδυναμία μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο αναφέρει:

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου, μετά την υπ. αριθμ 11/9-1-2020 συνεδρίαση του, ομόφωνα απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος ώστε οι μαθητές να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο.

Η ανησυχία μας είναι πολλαπλάσια, δεδομένου ότι από τους 237 ενεργούς μαθητές του ΕΠΑ.Λ μετακινούνται 145, ποσοστό 61%.Το φαινόμενο αυτό αφενός αντίκειται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης πρόσβασης στη γνώση και αφετέρου προκαλεί δυσλειτουργία στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος.

Είναι καθήκον όλων μας, κάνοντας την υπέρβαση, να θέσουμε ως προτεραιότητα το συμφέρον των παιδιών. Κατανοούμε τις οικονομικές και άλλες διαδικαστικές δυσκολίες, πρέπει όμως αυτές να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, το οποίο προσβάλλει το κοινωνικό και πολιτισμικό μας επίπεδο.

 

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin