18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Στο γραφείο του Μηταράκη, Στάντζος και Μητσός

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο. Η συνάντηση έλαβε χώρα σε εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά το επίπεδο συνεργασίας που διατηρούν. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο οριστικός τερματισμός λειτουργίας του ΚΥΤ Σάμου, καθώς και τα έργα για την απομάκρυνση των άδειων σκηνών από την περιοχή.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου για την πρόοδο των έργων της κλειστής ελεγχόμενης δομής στην περιοχή Ζερβού, η δημιουργία της οποίας αποτελεί κοινή προτεραιότητα του Δήμου και της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι «για εμάς, πρόκειται για μια δομή πρότυπης λειτουργίας, καθώς θα εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για την τοπική κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης στάθηκε στην επικείμενη καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση της Σάμου, που πλήττονται από την μεταναστευτική κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Μητσός, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin