16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Στο Athens Innovation Festival ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

Για το Ψηφιακό Μουσείο Πυθαγόρα, το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων και το πρόγραμμα Aegean ClubYammy του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μίλησε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, στο Athens Innovation Festival (AIF), το οποίο διοργανώνεται στο Ζάππειο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (12 έως 14 Νοεμβρίου 2018)  και  το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε θεσμικό επίπεδο, διοικητικών δομών και δημόσιας οργάνωσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνολικό έλλειμμα στον τομέα αυτό της στήριξης της καινοτομίας, τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος, άλλωστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους ακόμη προχωρά με αργά βήματα και η λεγόμενη “ψηφιακή δημοκρατία”, επίσης απέχει αρκετά. Τούτο πρέπει να αλλάξει, και η αλλαγή αυτή οφείλει να έλθει πρωτίστως απ’ όσους ασκούμε διοίκηση. Τα λαμπρά μυαλά που φιλοξενούνται στο 2ο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αθήνας, συνιστούν το πιο μεγάλο κίνητρο για όλους μας, δημοτικές, περιφερειακές και δημόσιες αρχές, προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειες και να ρίξουμε όλο μας το βάρος στη στήριξή τους. Να αναζητήσουμε χρηματοδότηση   μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να διευκολύνουμε τη δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών, να διαποτίσουμε την κοινωνία με την πεποίθηση ότι η επένδυση στη σύγχρονη γνώση αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον. Είναι ευθύνη και χρέος μας απέναντι σ’ ένα “αύριο” που μας πλησιάζει ολοένα και πιο γρήγορα.

Ειδικότερα για τα νησιά η ψηφιακή “διασύνδεση” δεν είναι μόνο προτεραιότητα αλλά και αναγκαιότητα, σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αγγελόπουλος.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin