12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα

 

Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους κατοίκους των νησιών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν διστάζει, θυμίζοντας μαύρες στιγμές της ιστορίας μας, να διατάξει τις δυνάμεις καταστολής που έστειλε στα νησιά να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται σαν δυνάμεις εισβολής και κατοχής, αιματοκυλώντας όσους αγωνίζονται για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές απελπισμένων ψυχών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα απευθύνει και ο δήμος Ανατολικής Σάμου, καθώς και διάφοροι σύλλογοι του νησιού.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη του, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, τους φορείς και όλο τον λαό του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα.

«Τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν σε Λέσβο και Χίο μεταξύ των ακριτών κατοίκων των νησιών μας και των ΜΑΤ της Κυβέρνησης, προκειμένου οι τελευταίοι να επιβάλουν “την τάξη” και να προχωρήσει η δημιουργία νέων κέντρων κράτησης μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, σε επιταγμένες εκτάσεις», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος ΒΑ Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η Διοικούσα Επιτροπή αποδοκιμάζει τις κυβερνητικές τακτικές, συμμετέχει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των Τοπικών Φορέων και κλείνει τις υπηρεσίες του Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ, την Τετάρτη, 26/2/2020. Επιπλέον, καλεί όλους τους συναδέλφους της περιφέρειας να συμμετάσχουν στις μαζικές κινητοποιήσεις των νησιών μας

Τα επεισόδια στη Χίο και Λέσβο καταδικάζει η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου η οποία καταγγέλλει «τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης με χημικά, αύρες, κατά του λαού των Μυτιλήνης και της Χίου που αγωνίζονται, όπως κι εμείς, για να μην γίνουν τα νησιά μας απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Καλούμε τις γυναίκες του νησιού μας να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στις γυναίκες και στο λαό των νησιών μας. Συμμετέχουμε στην 4ωρη πανσαμιακή πανεργατική στάση εργασίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Σάμου».

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου που αναφέρει μεταξύ άλλων πως  «η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για τα αιτήματα των κατοίκων του χωριού μας και προχωρά, με αυταρχισμό και καταστολή στην εφαρμογή, (που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), της απάνθρωπης απόφασης ΕΕ Τουρκίας Ελλάδας που κρατάει εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες, μετανάστες στα νησιά, ενώ το Δουβλίνο τους απαγορεύει να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τη ζωή τη δική τους και τη δική μας».

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin