13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Συγκίνηση στο Γηροκομείο Καρλοβάσου

Της Σταματίας Ράπτη 

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σε πολλές περιοχές στο νησί μας ο Άγιος Δημήτριος, ενώ σήμερα το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός, και περιφορά της ιεράς εικόνας του αγίου, στο γηροκομείο Καρλοβάσου , προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιου.
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η περιφορά της εικόνας στους χώρους του Ιδρύματος με πλήθος ιερέων της περιοχής  που συνόδευαν τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος επισκέφθηκε ξεχωριστά και τους υπερήλικες που βρίσκονται κατάκοιτοι σε δωμάτια του γηροκομείου. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Αναστάσιος Καλατζής. Άψογοι οικοδεσπότες οι εργαζόμενοι του γηροκομείου, καθώς καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για να είναι εντάξει απέναντι στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και μπορεί το Γηροκομείο να μη θεωρείται απλά μια αποδεκτή κατάληξη για τους απόμαχους της ζωής, αλλά ένα ΣΠΙΤΙ ζωηρό και χαρούμενο όπου οι τρόφιμοι απολαμβάνουν τη ζωή και την περιποίηση, όπως τους αξίζει! 

Όλοι μέσα στον χώρο θέτουν συνεχώς νέους στόχους, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο των υπηρεσιών τους. Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του καθενός μας. Άνθρωποι σημαντικοί που μας χάρισαν πολλά και που χρειάζεται με τη σειρά μας να ανταποδώσουμε. 
Παρά του ότι συνηθίζουμε να λέμε «οι απόμαχοι της ζωής», οι ηλικιωμένοι συνεχίζουν να αναπτύσσουν δραστηριότητες, να δημιουργούν δεσμούς μεταξύ τους και να μεταδίδουν εμπειρία και γνώση όπως αυτή την οποία μας μετέφερε ένας κύριος με τον οποίο συνομιλήσαμε. Θυμήθηκε στιγμές του 1943 και όταν είχαν πάει να παραλάβουν κορβέτες και οι Γερμανοί βύθισαν το σκάφος που επέβαιναν. 13 ώρες πάλευαν με τα κύματα, ενώ θυμάται τους 108 συμπολεμιστές του που χάθηκαν στα μανιασμένα κύματα.

Πραγματικά είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα λειτουργεί ανελλιπώς το Γηροκομείο Καρλοβάσου, χάρις στη μέριμνα τής Ιεράς Μητροπόλεως και την αγάπη των δωρητών. το οποίο είναι μια σύγχρονη στέγη ευγηρίας και ένα πραγματικό κόσμημα τής πόλεως.

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin