17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Συγκινητικό:Nazir ο σκύλος με το αμαξίδιο στο Κοκκάρι Σάμου

Η μεγάλη του αγάπη για το σκύλο του, που ονομάζεται Nazir, και μια ξαφνική παράλυση, ήταν η αφορμή για να αρχίσει να φτιάξει αναπηρικό καροτσάκι για το σκύλο του. Ο λόγος για τον Μάριο Μακρή από την Άμπελο Σάμου.

Τον Nazir τον συνάντησα εντελώς τυχαία, όταν σταμάτησα να βάλω βενζίνη στο βενζινάδικο ,όπου εργάζεται ο Μάριος, στο Κοκκάρι. Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα ήταν ότι αρκετοί τουρίστες, που ήταν στο βενζινάδικο, για τον ίδιο λόγο με έμενα, τραβούσαν φωτογραφία τον Nazir και τον χάιδευαν.

Σε δευτερόλεπτα συνειδητοποιώ ότι αυτό το πανέμορφο σκυλάκι έχει αμαξίδιο. Συγκλονίζομαι… όχι τόσο για την αναπηρία του σκύλου, αλλά από τη δύναμη και αποφασιστικότητα του Nazir να έχει μια καθημερινότητα, όπως και οι υπόλοιποι σκύλοι, αδιαφορώντας για την αναπηρία του.

Ο Ιδιοκτήτης του Nazir μου είπε για το σκύλο του: «Το κατοικίδιό μου ξαφνικά παρέλυσε στο πίσω μέρος του σώματος του. Το πήγαμε σε κτηνιάτρους, μας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για μια σπάνια παράλυση, όπου μπορεί να γίνει επέμβαση, αλλά το κόστος για εμάς  είναι απαγορευτικό. Μας είπαν ότι με 6.000 ευρώ, ίσως ο Nazir μπορέσει να ξανασταθεί μόνος του. Άλλοι μας είπαν να του κάνουμε ευθανασία και το αποκλείσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη . Το έβλεπα να υποφέρει, να σέρνεται στο πάτωμα και έτσι μια μέρα αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα αναπηρικό καροτσάκι με απλά υλικά, όπως μικρές ρόδες και σωλήνες. Έτσι και έγινε».

Ο Nazir είναι ένας χαρούμενος σκύλος ΑΜΕΑ και δεν ντρέπεται για αυτό. Η αγάπη και η φροντίδα του Μάριου και της γυναίκας  του,  του έδωσε τη δυνατότητα να τρέχει, να μυρίζει και να κάνει όλα όσα κάνουν όλοι οι σκύλοι. Και αν τύχει να σας πάρει ο δρόμος από το Κοκκάρι, σταματήστε στο βενζινάδικο, να δείτε τον Nazir με το αμαξίδιο. Το σίγουρο είναι πως θα τον αγαπήσετε …

Γ. Πατσομύτης

O nazir πριν την αναπηρία του

Related posts

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin