19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

Συγχαρητήρια του Προέδρου της ΚΕΔΕ στο Δήμαρχο Σάμου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε στο Δήμαρχο Σάμου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Μ. Αγγελόπουλο τα θερμά του συγχαρητήρια, για την επανεκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με μεγάλη πλειοψηφία.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες 6 Νοεμβρίου 2108 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 35ης Ολομέλειας, στο Στρασβούργο.
Με αφορμή την επανεκλογή του κ. Αγγελόπουλου ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Χαιρετίζω την επανεκλογή του φίλου και άξιου συναδέλφου Μιχάλη Αγγελόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου σε αυτό το πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό όργανο. Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την ενσωμάτωση βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Χάρτας στη χώρα μας, η ΚΕΔΕ με συντονισμένες κινήσεις έχει ανοίξει σημαντικούς διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα και να αποκτηθεί χρήσιμη τεχνογνωσία προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
Προτεραιότητα μας είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων. Αυτό είναι το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, που ακολουθείται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα εφαρμόζεται με στρεβλό τρόπο σήμερα, από το θεσμό των Περιφερειών.
Η Ελλάδα του μέλλοντος μας χρειάζεται μια άλλη αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο».
Μετά την εκλογή του ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε τα εξής: “Η επιτυχία αυτή, που ήρθε μετά από συντονισμένη προσπάθεια, αντανακλά τη συνέπεια και την ιδιαίτερα συγκροτημένη παρουσία στο Κογκρέσο της Ελληνικής αντιπροσωπείας, που με την ουσιαστική στήριξη της ΚΕΔΕ εργάστηκε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Η επανεκλογή αυτή, αποτελεί μια νίκη για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση και προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, βέβαια, των αρχών της νησιωτικότητας, ιδιαίτερα τους δύσκολους αυτούς καιρούς για την αυτοδιοίκηση την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin