21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Συγχαρητήρια του Προέδρου της ΚΕΔΕ στο Δήμαρχο Σάμου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε στο Δήμαρχο Σάμου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Μ. Αγγελόπουλο τα θερμά του συγχαρητήρια, για την επανεκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με μεγάλη πλειοψηφία.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες 6 Νοεμβρίου 2108 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 35ης Ολομέλειας, στο Στρασβούργο.
Με αφορμή την επανεκλογή του κ. Αγγελόπουλου ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Χαιρετίζω την επανεκλογή του φίλου και άξιου συναδέλφου Μιχάλη Αγγελόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου σε αυτό το πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό όργανο. Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την ενσωμάτωση βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Χάρτας στη χώρα μας, η ΚΕΔΕ με συντονισμένες κινήσεις έχει ανοίξει σημαντικούς διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα και να αποκτηθεί χρήσιμη τεχνογνωσία προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
Προτεραιότητα μας είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων. Αυτό είναι το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, που ακολουθείται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα εφαρμόζεται με στρεβλό τρόπο σήμερα, από το θεσμό των Περιφερειών.
Η Ελλάδα του μέλλοντος μας χρειάζεται μια άλλη αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο».
Μετά την εκλογή του ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε τα εξής: “Η επιτυχία αυτή, που ήρθε μετά από συντονισμένη προσπάθεια, αντανακλά τη συνέπεια και την ιδιαίτερα συγκροτημένη παρουσία στο Κογκρέσο της Ελληνικής αντιπροσωπείας, που με την ουσιαστική στήριξη της ΚΕΔΕ εργάστηκε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Η επανεκλογή αυτή, αποτελεί μια νίκη για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση και προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, βέβαια, των αρχών της νησιωτικότητας, ιδιαίτερα τους δύσκολους αυτούς καιρούς για την αυτοδιοίκηση την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin