19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Συμβουλές για γυμναστική στο σπίτι

Η γυμναστική στο σπίτι για κάποιους μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να γυμνάζονται σε χώρους με άλλες ομάδες ατόμων, με τη βοήθεια ενός personal trainer στην Αθήνα φερ ειπείν, σε γυμναστήρια ή και σε υπαίθριους χώρους. Και είναι κατανοητό, από τη στιγμή που πιθανότατα να κοιτάζετε μια οθόνη τηλεόρασης ή ενός υπολογιστή για να να κάνετε τις ασκήσεις γυμναστικής σας. Μπορεί αυτή η συνολική εμπειρία να φαντάζει βαρετή σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος γυμνάζονταν σε πολυσύχναστους χώρους γυμναστηρίων. Αλλά οι εποχές άλλαξαν και το ίδιο και οι συνήθειές μας.

Έτσι λοιπόν μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε την διάθεση για άθληση στο σπίτι σας, επιλέγοντας όλες εκείνες τις ασκήσεις που σας ενδιαφέρουν και όλον εκείνον τον εξοπλισμό που απαιτείται για τις ασκήσεις που εσείς επιλέγετε. Πάμε να δούμε ορισμένες σημαντικές συμβουλές για τη γυμναστική στο σπίτι σας.

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας

Είναι αρκετά καλή ιδέα να επενδύσετε σε ένα ή και περισσότερα ζεύγη από βαράκια, καθώς και οποιοδήποτε άλλο εξοπλισμό που μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σας, για παράδειγμα ένα στρώμα γυμναστικής. Βέβαια και τα χαλιά διάδρομοι είναι μια λύση, στην περίπτωση που δεν θέλετε να αγοράσετε στρώμα γυμναστικής. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αισθανθείτε περισσότερο προετοιμασμένοι για τις εικονικές σας συνεδρίες, αποκτώντας και ένα επιπλέον κίνητρο.

Επιλέξτε τη μουσική σας

Εκτός και αν χρειάζεται να ακούτε τη φωνή του εκπαιδευτή που σας καθοδηγεί στην οθόνη σας, τότε μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική. Η αγαπημένη σας μουσική θα σας αυξήσει την διάθεση για άθληση και πιθανόν και την προσωπική σας απόδοση.

Γυμναστείτε με το φίλο/συγκάτοικο/σύζυγο σας

Και τι σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάτε γυμναστήριο μαζί με τους υπόλοιπους και ότι έχετε “κολλήσει” στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας; Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία της γυμναστικής με το φίλο και συγκάτοικό σας. Με το να μοιράζεστε με κάποιο άλλο άτομο την εμπειρία της εκγύμνασης στο σπίτι, είναι ευεργετικό και λειτουργεί θετικά και για τους δύο. Εξάλλου όταν ο ένας θα προσπαθήσει με δικαιολογίες να αποφύγει την εκγύμναση της ημέρας, πιθανόν ο άλλος να καταφέρει να τον μεταπείσει. Πιθανόν.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Εάν η συνηθισμένη προπόνησή σας στο γυμναστήριο, δεν μοιάζει καθόλου με την εκγύμνασή σας στο σπίτι, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι εκγύμνασης στο σπίτι, που είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Αρκεί να τους ανακαλύψετε. Μπορεί ψάχνοντας στο διαδίκτυο να ανακαλύψετε έναν καινούργιο τρόπο εκγύμνασης και χαλάρωσης όπως η γιόγκα, κάτι το οποίο πριν αρκετό καιρό να μην περνούσε καν σαν σκέψη από το μυαλό σας.

Δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Είναι αρκετά εύκολο να αναβάλεις την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, όπως ότι το γυμναστήριο βρίσκεται  μακριά από το σπίτι σου, ότι έχεις καθυστερήσει και δεν θα προλάβεις, ότι μόλις γύρισες από τη δουλειά σου κτλ.

Όμως είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπου μπορείς να γυμναστείς ανα πάσα ώρα και στιγμή. Γι’ αυτό λοιπόν, δημιουργώντας ένα σταθερό και αποτελεσματικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όχι μόνο καταφέρνεις να είσαι πιο υπεύθυνος απέναντι στις προπονήσεις σου, αλλά και πιο οργανωτικός και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής σου. Μπορεί πλέον η γυμναστική στο σπίτι να είναι η μόνη μας επιλογή, αλλά εμείς μπορούμε να αδράξουμε όλα αυτά τα θετικά που μπορεί να μας προσφέρει.

Related posts

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin