23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Αν. Σάμου

Για άλλη μια φορά η κυβερνητική πολιτική, του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά μας, επέλεξε τις κινήσεις εντυπωσιασμού στέλνοντας δύο (2) αρματαγωγά στο Μαλαγάρι της Σάμου για να φιλοξενήσουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς βροχές και το δριμύ κρύο.

Η κίνηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται μέσα και γύρω από το hotspot και διαβιώνουν σε απαράδεκτα απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες.

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δεν φιλοξενήθηκε ένα μέρος αυτών των ανθρώπων, τα δυο βράδια που βρίσκονται τα πλοία στο λιμάνι,  αλλά θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά και να μεταφερθούν κατευθείαν στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η λύση ουσίας που θα μπορούσε να δοθεί είναι :

  • Να ναυλωθούν επιβατηγά πλοία από την κυβέρνηση και να μεταφερθούν τώρα όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Να κλείσει το χοτ σποτ και να μη γίνει νέο πουθενά στο νησί.
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί μας μετά την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου και να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.

Κ α λ ο ύ μ ε όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιώτικο λαό να συμμετέχει στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σήμερα Τρίτη 7 Γενάρη και ώρα 4 το απόγευμα στο Μαλαγάρι προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και ν’ απαιτήσουμε να δοθούν άμεσες λύσεις ως παραπάνω.

 

 

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin