16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Συμμετοχή φορέων και συλλόγων στο σημερινό συλλαλητήριο

Να παραβρεθούν όλοι στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:00 στη Πλατεία Δημαρχείου ζητούν σύλλογοι και φορείς.

Ο  Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας της πόλης της Σάμου στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση που στόχο έχει την αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους πρόσφυγες – μετανάστες που έχουν κατακλύσει την πόλη.

«Καλούμε όλα τα μέλη μας και το προσωπικό των καταστημάτων μας να παραβρεθούν στην πλατεία Δημαρχείου να δείξουμε όλοι μαζί ότι η πόλη μας δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Παράλληλα όλα τα καταστήματα εστίασης θα παραμένουν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τις 16:00 έως τη λήξη της συγκέντρωσης», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Νομού Σάμου συμμετέχει και στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

«Δηλώνουμε ότι τα τουριστικά μας καταλύματα έχουν μία και μοναδική χρήση: Να εξυπηρετούν το τουριστικό προϊόν από το οποίο επωφελείται το 70% της οικονομίας του νησιού μας», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, καλώντας παράλληλα τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Τη συμπαράστασή του και τη στήριξη  στη συγκέντρωση εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να κλείσουν συμβολικά τα καταστήματα στις 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση ανακοίνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, που ανακοίνωσε πως τα γραφεία του Συλλόγου σήμερα θα είναι κλειστά.

Με ανακοίνωσή της η εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όλο το Σαμιακό λαό στην κινητοποίηση την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 3:30μμ σε προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Σάμου και 4:00μμ συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ.

Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο, το οποίο θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα στο κτίριο του Κέντρου.

Το Εργατικό Κέντρο κάνει λόγο για πολιτική εγκλωβισμού και επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για τον εγκλωβισμό των μεταναστών, τονίζοντας πως η λύση της αποσυμφόρησης είναι δοκιμασμένη και από την προηγούμενη κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι αναποτελεσματική.

Μήνυμα εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου. «Συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση με το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο και απαιτούμε επιπλέον και άμεσα: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες μετά την πρόσφατη φωτιά στον καταυλισμό. Η σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου στις 4 μμ, με μόνο αίτημα την αποσυμφόρηση του νησιού, υπολείπεται κατά πολύ, από τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχει διακηρύξει ο λαός της Σάμου με την πάνδημη κινητοποίησή του στις 7 Φλεβάρη 2019:

  • Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.
  • Κανένα νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου και προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Γρήγορη και εμπεριστατωμένη διαδικασία για να παίρνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
  • 100% αποζημίωση όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ της Σάμου και στα άλλα νησιά».

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Σάμου συναισθανόμενη την τραγικότητα της κατάστασης όπου πάνω από 7000 πρόσφυγές και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη της Σάμου ζώντας σε άθλιες και επικίνδυνες για τη ζωή τους συνθήκες, συντάσσεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου της Ανατολικής Σάμου όπως αυτή εκφράστηκε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου.

«Η ομόφωνη αυτή απόφαση είναι μια κραυγή απόγνωσης που εκφράζει αφενός τη δυστυχία των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων – μεταναστών οι οποίοι θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή αφετέρου των κατοίκων της πόλης της που βλέπουν κάθε δομή της πόλης να καταρρέει κάτω από το πληθυσμιακή αυτή υπερφόρτωση.

Η κατάσταση μετά τη 15η Οκτωβρίου όπου από τύχη (ευτυχώς ήταν άπνοια)δε θρηνήσαμε εκατόμβη νεκρών έχει πάρει πλέον άλλη τροπή. Οι αντοχές του κόσμου συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων –μεταναστών βρίσκονται σε οριακό σημείο. Μία ατυχής ,επιπόλαιη και απερίσκεπτη κίνηση μπορεί να προκαλέσει μια εκρηκτική κατάσταση την οποία όλοι απευχόμαστε», αναφέρει.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin