15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

«Συμπαράταξη για το καλό του τόπου ή για τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας;»  

Για υποτέλεια στον πρωθυπουργό της χώρας, στη διαχείριση του προσφυγικού -μεταναστευτικού, κατηγορεί τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, η παράταξη «Ανατροπή», διαπιστώνοντας, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή απλώς απέτυχε.

Αναλυτικά :

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, προς γνώση και υπενθύμιση στον Σαμιακό λαό, αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι υπέγραψαν το «μανιφέστο» που εξυμνεί τον Δήμαρχο και στέλνει στον Καιάδα όλους τους υπόλοιπους, επιθυμεί να ενημερώσει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από την πρώτη ημέρα της νέας δημοτικής περιόδου στάθηκε στο πλευρό του Δήμαρχου, παραμερίζοντας όποια ιδεολογική διαφορά και θέτοντας ως πρωταρχικό και μοναδικό στόχο την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού που ταλανίζει και διχάζει το νησί μας.

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, ήταν η ομόφωνη απόφαση παραίτησης όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω, η στήριξη στην κατάληψη της Ζερβού και η συμφωνία (που τελικά αποδείχτηκε λανθασμένη) με τον Δήμαρχο να διαχειριστεί και να διαπραγματευτεί ο ίδιος  με τον Πρωθυπουργό τη δυναμικότητα του νέου ΚΥΤ. Και ενώ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε μέγιστη χωρητικότητα τα 1200 άτομα, πλέον δεν τολμάμε να σκεφτούμε ποιος θα είναι ο πραγματικός αριθμός.

Δυστυχώς, όμως ο κ. Στάντζος στην τελευταία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν λειτούργησε ως εντεταλμένος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις. Αντί με την παρουσία του να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα και πυγμή τα αυτονόητα, δήλωσε με δέος και συγκίνηση την υποτέλειά του.

Εν κατακλείδι, η δήλωση αυτή συντάχθηκε για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες, να κλονίσει την κοινωνική συνοχή.  Να διχάσει και να υποτιμήσει τους πολίτες για ακόμη μία φορά. Όμως, οι κινήσεις εντυπωσιασμού και τα επικοινωνιακά τρικ δεν αποδίδουν.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή απέτυχε· η Σάμος δεν άλλαξε, η ανατροπή δεν ήρθε και όλοι μαζί ΔΕΝ μπορείτε για τη Σάμο.

 

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin