21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Συνάντηση κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας

Σήμερα Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, υποδέχθηκε ως πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας της Βουλής, την επίσημη αντιπροσωπεία της Ομάδας που απαρτίζεται από τους:

Κυρία Μαριέττα Καραμανλή, πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, τον κ. Renson Hugues, αντιπρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, τον κ. Chassaigne André, πρόεδρο της πολιτικής ομάδας Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της Ομάδας Φιλίας, τον κ. Houliè Sacha, μέλος της Ομάδας Φιλίας, την κ. Géraldine Bannier, μέλος της Ομάδας Φιλίας και τον κ. Sciberras Tiennot αρμόδιο διοργάνωσης και συντονισμού της επίσκεψης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας της Βουλής, κ. Στεφανάδης δήλωσε:

Συνάντηση των Ομάδων Φίλιας Γαλλίας – Ελλάδας και Ελλάδας – Γαλλίας στην οποία ακούστηκαν πολύ σημαντικά στοιχεία για τη σχέση των δύο χωρών. Μαζί με την πρόεδρο κα Marietta Karamanli
συναποφασίσαμε τη διεξαγωγή μίας ημερίδας με επιστημονικό περιεχόμενο με θέμα την πανδημία και τις επιπτώσεις τόσο στις δύο χώρες όσο στην παγκόσμια κοινότητα.
Μία πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση Ελλάδας – Γαλλίας. Μία σύμπραξη – συμπαράσταση που περιλαμβάνει τον Διαφωτισμό, κρατάει στον χρόνο και θα κρατήσει στο μέλλον.
Ανάμεσα σε πολλά συζητήθηκε ότι τα κεντρικά θέματα στην Ευρώπη που πρέπει να θίξουμε είναι κοινωνικά, γεωπολιτικά, οικονομικά, όπως ακόμα και το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή. Πώς θα μπορέσουν οι λαοί να προσεγγίσουν θέματα που ξεπερνάνε τα εθνικά σύνορα; Μία λύση είναι η ανάπτυξη τόσο τοπικών όσο έξω-συνοριακών λύσεων.

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin