20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Συνάντηση στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σταμάτη Φιλιππή, την γραμματέα Παναγιώτα Λαγογιάννη και το μέλος του Δ.Σ. Θεανώ Σαρρηγεωργίου , συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου παρουσία του μέλους την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Σ.Πολίτου.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους το Κ.Υ.Κ και τόνισε πως το Κ.Υ είναι η μοναδική μονάδα στο νησί που παρέχει Πρωτοβάθμια περίθαλψη . Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να αποδυναμωθεί , αντιθέτως πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

Για το θέμα της μετακίνησης του παιδιάτρου ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου ποτέ δεν συμφώνησε με τις λύσεις «μπαλώματα». Τόσο η προηγούμενη Κυβέρνηση όσο και η σημερινή είχαν όλο το χρόνο να δώσουν μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παιδιατρική κλινική, απλά δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πολιτική βούληση γιατί η πολιτική που πρεσβεύουν είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της Υγείας .

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε με την ομοσπονδία ΑΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, άκουσε τα προβλήματα τους δήλωσε τη συμπαράσταση του αλλά και τη συμπόρευση σε κοινούς αγώνες όπως η Παναιγιακή κινητοποίηση στις 15/10/2019 για την υγεία και το προσφυγικό που η συγκεκριμένη ομοσπονδία συμμετείχε.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που είναι τμήμα του Νοσοκομείου, για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό. Όσο για το θέμα της παιδιάτρου που ανήκει στο ΚΕΦΙΑΠ και είναι μετακινημένη στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, ο σύλλογος εργαζομένων δήλωσε ότι δεν συμφώνησε και δεν συμφωνεί με καμία απολύτως μετακίνηση διότι έτσι δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα . Ο Σύλλογος επιρρίπτει για άλλη μια φορά ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και των διορισμένων από αυτές διοικήσεων της 2ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Σάμου, οι οποίες έχουν εγκαταλείψει τον λαό του νησιού μας στην τύχη του και τους εργαζομένους Υγειονομικούς τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση .

Τέλος ο Σύλλογος παρέδωσε στην ομοσπονδία έγγραφο το οποίο έχει αποσταλεί και στο Υπουργείο Υγείας με τα αιτήματα για το ΚΕΦΙΑΠ.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin