16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Συνέδριο: Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών

Την άμεση συνάφεια των λιμενικών έργων υποδομής και ασφάλειας με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της Νησιωτικότητας τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, στην ομιλία του στο Επιστημονικό Συνέδριο “Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους”, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Μυκόνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Ναυτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και στο οποίο εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Δήμαρχος Σάμου, αφού ανέδειξε τον ρόλο που οι σύγχρονοι λιμένες καλούνται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών, επεσήμανε τις δυσκολίες που αφορούν τόσο στη φυσική προσβασιμότητα των λιμένων, όσο και στον βαθμό επάρκειας σε αναγκαίες πληροφορίες και σχετικές, σύγχρονες λιμενικές υπηρεσίες. Ο κ. Αγγελόπουλος προσδιόρισε τους κινδύνους που κάθε δήμος έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές παραμέτρους που υποχρεωτικά θα ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των έργων, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητα των έργων ασφαλείας για όλα λιμάνια της χώρας.

“Το  ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Σάμου, θα δώσει την δυνατότητα διαλειτουργικής διασύνδεσής του με όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα της λιμενικής κοινότητας και τα υπόλοιπα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου. Ένα ενοποιημένο σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει για την υποβοήθηση και επεξεργασία στοιχείων, τα οποία θα λαμβάνει από το σύστημα που αναπτύσσεται από το ΥΕΝ, σύμφωνα με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας ΕΕ/65/2010, όπως αυτή ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 125/2012 και την εφαρμογή του κανονισμού 725/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΕΚ, όπως αυτός ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 56/2004. Η χρήση του εργαλείου θα βασίζεται στην υφιστάμενη αρχιτεκτονική του εφαρμοζόμενου στην ναυτιλιακή κοινότητα maritime single window.” σημείωσε επίσης ο κ. Αγγελόπουλος

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης που υφίσταται ανάμεσα στην συνολική πρόοδο στον τουρισμό (π.χ. κρουαζιερόπλοια- σκάφη αναψυχής, ειδικές υπηρεσίες) με την εγκατάσταση και τη συγκροτημένη λειτουργία των έργων ασφαλείας.

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin