16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Συνέντευξη του Δημάρχου Σάμου στα ΜΜΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, στα τοπικά ΜΜΕ, ο  δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος ,παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Αμυρσώνη.

Ο δήμαρχος Σάμου, ανάλυσε στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων των δημάρχων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το ΦΠΑ, άλλα και τις προγραμματισμένες δράσεις-ενέργειες της δημοτικής αρχής, στο τομέα του τουρισμού για το 1ο εξάμηνο του 2018.

Ο κ. Αγγελόπουλος στη αρχή της συνέντευξη Τύπου,αναφέρθηκε διεξοδικά στις θετικές εξελίξεις από την αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ΦΠΑ.

Έγινε αποδεκτή η εξέταση της αναφοράς που κατέθεσαν οι δήμαρχοι νησιών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ο Μιχάλης  Αγγελόπουλος, υπογραμμίζοντας την άνιση μεταχείριση των νησιών, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, όσον αφορά τον ΦΠΑ και την κατάργηση του μειωμένου ποσοστού.

Ο δήμαρχος Σάμου,κατέληξε, ότι η Επιτροπή Αναφορών,ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα.

Ο κ. Αγγελόπουλος γνωστοποίησε την συμμετοχή του Δήμου Σάμου στις τουριστικές εκθέσεις που θα πάρει μέρος το 1ο εξάμηνο του 2018.

Μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής τουρισμού για την  προώθηση του νησιού, ο Δήμος  έχει προγραμματίσει την συμμετοχή του σε  μείζονος σημασίας τουριστικές εκθέσεις και «μονοθεματικές» παρουσιάσεις, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Πρεσβείες και με τα γραφεία του ΕΟΤ.

Την ενεργή παρουσία του στις τουριστικές εκθέσεις, που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη, ξεκινά ο Δήμος με την συμμετοχή του στην έκθεση «Panorama World Festival» που πραγματοποιείται στις 16 έως 18 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμης της Σουηδίας. Στην προαναφερθείσα έκθεση η συμμετοχή του Δήμου Σάμου γίνεται με δικό του περίπτερο, 12 τετραγωνικών, στο οποίο  θα εκτεθούν  προϊόντα τοπικής παραγωγής. Σκοπός  είναι να γνωρίσουν  οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες από όλες τις χώρες τον πλούτο της Σαμιακής γης. Το περίπτερο θα υποστηρίζεται επίσης από τουριστικούς οδηγούς στην Σουηδική γλώσσα.

Σημείο αναφοράς και προσέλκυσης ενδιαφέροντος του κοινού και των επαγγελματιών τουρισμού θα είναι ένα κοκτέιλ με βάση το Σαμιώτικο κρασί.

Ακολουθούν άλλες δυο μεγάλες και σημαντικές εκθέσεις στην Ρουμανία ( TTR) και την Σερβία (IFT) στις 22 έως 25 Φεβρουαρίου. Οι δύο αυτές εκθέσεις αποτελούν βήμα για νέες τουριστικές αγορές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.

Στο Βελιγράδι προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση  προβολής της Σάμου ως τουριστικός προορισμός, στα τέλη Απριλίου, ακολουθώντας το επιτυχές μοντέλο της παρουσίασης των πλεονεκτημάτων του νησιού, της ιστορίας και του πολιτισμού του, που άρχισε από την Ρώμη σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το αντίστοιχο γραφείο του ΕΟΤ.

Από 7 έως 11 Μαρτίου ο Δήμος θα λάβει μέρος με δικό του περίπτερο (μετά από σχετική πρόταση που έχει υποβληθεί)  στην έκθεση του Βερολίνου ITB (International Turismus Boerge – Διεθνές Τουριστικό Χρηματιστήριο). Η έκθεση αυτή κομβικής σημασίας, με παγκόσμια αναγνώριση, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες για τον κόσμο του τεουρισμού.

Η συνεργασία με τη Κύπρο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και η παρουσία της Σάμου εξασφαλίστηκε για την έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2018»  από 20 έως 22 Απριλίου. Η δρομολόγηση απευθείας πτήσεων από την εταιρεία TUS και η εκδήλωση ενδιαφέροντος του  τουριστικού γραφείου «TOP KINISIS»  για την μεταφορά επισκεπτών στο νησί μας, θα υποστηριχθούν από την εκδήλωση παρουσίασης της Σάμου ως τουριστικού προορισμού που διοργανώνεται με τη βοήθεια της Πρεσβείας και το γραφείο του ΕΟΤ του Μιλάνου.

Ο τρόπος αυτός της «μονοθεματικής » προβολής εξασφαλίζει περισσότερο και ωφέλιμο χρόνο για την παρουσίαση, δεν οδηγεί σε συγκρίσεις προορισμών και εγγυάται μεγαλύτερη και ποιοτικότερη προβολή.

Το πρώτο εξάμηνο, κλείνει με την συμμετοχή μας στη 17η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show», που σκοπό έχει την παρουσίαση του νησιού και την πρόοδο των λιμενικών εγκαταστάσεων  για την πιθανή προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

«Ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Δήμος Σάμου λειτουργεί  ως βοηθός εκπληρώσεως του έργου των ιδιωτών επαγγελματιών και εργαζομένων προσπαθεί να δημιουργήσει σταθερές διαδημοτικές σχέσεις μέσω της συνεργασίας με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους  και να κατοχυρώσει τη θέση του νησιού, ως υψηλής αξίας προορισμό με το μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, περιβάλλοντος και ιστορίας που διαθέτει. »

 

Related posts

Ταξίδι 200 Χρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin