17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Συναντήσεις για τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Με επισκέψεις στην πρωτεύουσα και προγραμματισμένες συναντήσεις ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ.Λυμπέρης Αλέξανδρος ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με σημαντικά αποτελέσματα για τον Δήμο Δυτικής Σάμου.

· Εντάχθηκαν και αποπληρώθηκαν υποχρεώσεις προς προμηθευτές και δικαστικές αποφάσεις που κληρονόμησε ο Δήμος από παρελθόντα έτη ύψους 510.000 ευρώ.· Έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων και την προμήθεια εξοπλισμού που είχαν ενταχθεί στα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι & ΙΙ για τα οποία επιβάλλεται συνεχής παρακολούθηση.

· Έγινε ενημέρωση και συνεννόηση για τα έργα που έχουν υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στις προσκλήσεις του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

· Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη και τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα Μάνο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον χειρισμό και την στρατηγική του τουρισμού.

· Συνοδευόμενος από τεχνικό και νομικό σύμβουλο συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου πρώην ΚΕΔ) για την διευθέτηση του γνωστού προβλήματος του ακινήτου Βeach Front για το οποίο ο Δήμος καλείται να καταβάλλει οφειλές προηγουμένων διοικήσεων προς το δημόσιο ύψους 259.000 ευρώ. Ήδη για το θέμα αυτό έχουν δρομολογηθεί δικαστικές διαδικασίες.

· Τέλος σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο του Πειραιά, ο δήμαρχος κος Λυμπέρης απεύθυνε πρόσκληση στο δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη Ιωάννη να επισκεφθεί τον Δήμο  (από τον οποίο έλκει και η καταγωγή του), με απώτερο σκοπό την αδελφοποίηση των δύο Δήμων που τόσα κοινά τους συνδέουν.

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin