19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Ικαριακά

Συναντήσεις του εντεταλμένου της Κυβέρνησης με φορείς στην Ικαρία

Κατά το διήμερο 26 και 27 Απριλίου επισκέφθηκε την Ικαρία ειδικός απεσταλμένος του Μαξίμου,  μέλος του Τεχνικού κλιμάκιου της Κυβέρνησης. Κατά τις εργασίες του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς, συλλόγους αλλά και εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου του νησιού προκειμένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις τους και να αξιοποιηθούν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 & 3 Μαΐου στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα υπήρξαν συναντήσεις με τους παρακάτω φορείς: τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Ν. Λαρδά, τον Έπαρχο Ικαρίας-Φούρνων κ. Π. Γενούζο, τον Διοικητή του Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας κ. Σ. Καρδάση, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας-Φούρνων κα. Α. Μαυρογιώργη και τον Λιμενάρχη Αγ. Κηρύκου κ. Μ. Ζήση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με  εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων: Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής, ΙΚΑ.ΡΙ.Α. και  ΑΣΠΙ, καθώς και με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Θερμών «Απόλλωνας», τον αθλητικό σύλλογο «Ηρακλής», τον πολιτιστικό σύλλογο «Εργάνη-Αθηνά» και τον σύλλογο του παραλιακού οικισμού Φάρος. Υπήρξαν επίσης επαφές με τους φορείς των Φούρνων και με τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Γ. Μαρούση.

Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου στο οποίο θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο κρίσιμη για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς έχουν εγκριθεί πολύ σημαντικά έργα από την Κυβέρνηση, ενώ ειδικά για το νομό Σάμου και μέσα από τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουν εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο περί  τα 21.293.883, 00 Ευρώ εκτός αυτών  που «τρέχουν» ήδη για  όλα τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στο νομό μέσα από την Περιφέρεια και τους Δήμους αλλά και άλλους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η εφορία Αρχαιοτήτων κλπ, και αποτελούν απτή απόδειξη της βούλησης της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Σάμου για την ξεκάθαρη αναπτυξιακή πορεία της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων. Ιδίως για την Ικαρία και τους Φούρνους χρηματοδοτούνται έργα υποδομής στους λιμένες, για δρόμους, για δίκτυα αποχέτευσης, και δίκτυα άρδευσης.

Κατά τις μετασυνεδριακές εργασίες θα γίνουν προγραμματισμένες επισκέψεις Υπουργών στο νομό Σάμου, σηματοδοτώντας ότι η προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα νησιά μας και κυρίως η αξιοπιστία και η κατασκευαστική ποιότητα των έργων,  είναι ένα διαρκές αίτημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί.

 

Από το γραφείο  του Βουλευτή

Related posts

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin