14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΑ Β. Αιγαίου

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου:

Συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΑ Β. Αιγαίου

 

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 συνεδρίασε στη Μυτιλήνη το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου υπό την προεδρία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη, εκτός από τα οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση της ΠΕΔ, αποφασίστηκαν και τα εξής:

  1. Να τροποποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου προκειμένου να διεξάγονται οι συνεδριάσεις και σε άλλες πόλεις εντός ή εκτός περιφέρειας, και όχι μόνο στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης.
  2. Να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, ούτως ώστε να προκηρυχτούν 2 κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες είναι αναγκαίες για την διοικητική συνέχεια της ΠΕΔ, η οποία πρέπει να είναι σε θέση να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους Δήμους του Β. Αιγαίου.
  3. Να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ να λάβει σχετική απόφαση και να διεκδικήσει ισονομία και ίδιους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ για όλο το Β. Αιγαίο. (Να σημειωθεί ότι από τα 9 νησιά του Β. Αιγαίου, τα 6 μικρότερα, που σε αυτά διαμένει το 14,71% των κατοίκων της περιφέρειάς μας, έχουν υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ από τα 3 μεγαλύτερα νησιά.)
  4. Να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ να λάβει σχετική απόφαση και να διεκδικήσει την συνέχιση του μεταφορικού ισοδύναμου, όπως και την επέκτασή του και στα καύσιμα για όλα τα νησιά.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Εταιρείας Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου Α.Ε., Ευάγγελο Βιόλατζη. Η ανωτέρω εταιρία ανήκει στην ΠΕΔ Β. Αιγαίου και λειτουργεί ως εργαστήριο ελέγχου νερών και λυμάτων. Τέλος, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου της Αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα πώς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όλους τους Δήμους των νησιών μας.   

 

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin