21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Κώστας Τζίχας

Με περιοδείες στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης Σάμου και στο Πυθαγόρειο στις 8/5, όπως επίσης σε εργασιακούς χώρους χονδρεμπορίου, σε Σούπερ Μάρκετ και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στις 9/5, συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου δημάρχου Ανατολικής Σάμου Κώστα Τζίχα και υποψηφίων Δημοτικών,  Κοινοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Στη Περιφερειακή Διοίκηση οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο των εκλογών και τη σημασία τους καθώς και την ανάγκη να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Στο Πυθαγόρειο το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής που συζήτησαν με τους υποψήφιους τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη περίοδο, με κυρίαρχο τον κίνδυνο να κλείσει το λιμάνι Πυθαγορείου για τους εκτός Σέγκεν επισκέπτες . Για τα θέματα αυτά έγιναν άμεσα παρεμβάσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, με κατάθεση αναφοράς προς τη δημοτική αρχή και το Λιμενικό Ταμείο, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στους εργαζόμενους στη διανομή και το εμπόριο τροφίμων ο Κώστας Τζίχας υπογράμμισε τη σημασία των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε ευκαιρία για να εκφραστεί αγωνιστικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ η αντίσταση στην αντεργατική πολιτική και να δοθεί μήνυμα αισιοδοξίας και θέλησης, για να κερδηθεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Σε ομιλία του στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που στη πλειοψηφία τους αυτή τη στιγμή είναι συμβασιούχοι 8μηνης εργασίας με τον κατώτερο και υποκατώτατο μισθό , ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε ότι «ανάμεσα στις κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μάη, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Κάθε ψήφος που θα πέφτει σε οποιαδήποτε κάλπη θα μετριέται είτε θετικά υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, είτε αρνητικά υπέρ των συμφερόντων των λίγων που μας εκμεταλλεύονται και βγάζουν αμύθητα κέρδη». «Είναι απάτη –συνέχισε – αυτά που λένε υποψήφιοι άλλων συνδυασμών ότι πρέπει να ψηφίσετε αυτοδιοικητικά, ανεξάρτητα από κόμματα, κλπ. Αυτοδιοικητικοί και ανεξάρτητοι δεν υπάρχουν, όλοι έχουν κομματική προέλευση και υποστηρίζουν τις πολιτικές των αστικών κομμάτων οι οποίες εφαρμόζονται με τραγικές συνέπειες και στους δήμους και τις περιφέρειες».

«Γι’ αυτό υπογράμμισε – σας καλούμε με το θάρρος που μας δίνει η συνεπής αγωνιστική στάση μας στο πλευρό όλων των εργαζομένων, που την γνωρίζετε, να ψηφίσετε αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Για να έχετε ισχυρό σύμμαχο, ισχυρό συναγωνιστή για τα δίκια σας την επομένη των εκλογών, όταν κατά τη συνήθειά τους οι υπόλοιποι δεν θα σας γνωρίζουν και θα σταθούν εχθρικά απέναντί σας».

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των εργαζομένων ήταν ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε με πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν τα ζητήματα της ενέργειας και το μέλλον της ΔΕΗ, τα προβλήματα της υγείας όπως εκφράζονται στο Νοσοκομείο Σάμου και τις προτεραιότητες που έχει στο πρόγραμμά της η Λαϊκή Συσπείρωση για το δήμο και τη περιφέρεια.

 

Related posts

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin