14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σε χωριά από τον συνδυασμό «η Σάμος αλλάΖΕΙ»,

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατoλικής Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ», σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

• Τη Δευτέρα το απόγευμα επισκέφτηκαν τους Κουμαραδαίους, τον Πύργο και τους Σπαθαραίους, όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Παπασταματίου και κατοίκους του χωριού.

• Την Τρίτη το απόγευμα επισκέφτηκαν τα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες, συνομίλησαν με κατοίκους και μοίρασαν προεκλογικό υλικό.

Άκουσαν τα προβλήματα, που είναι κοινά σε όλα τα χωριά και δεσμεύτηκαν:

Α. Να προωθήσουν την κατοχύρωση του ρόλου των συμβουλίων των κοινοτήτων, που μπορεί θεσμικά με τον Κλεισθένη να ενισχύονται, αλλά απαιτείται διαρκής και εναργής πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή για να υλοποιηθούν όλα αυτά που προβλέπονται (προϋπολογισμός κοινότητας, εκτέλεση εργασιών, λαϊκές συνελεύσεις) για να αποκτήσουν κύρος τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Β. Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των απομακρυσμένων χωριών να προτείνουν τη δημιουργία του «κινητού ΚΕΠ», ώστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα υπάλληλοι του Δήμου/ΚΕΠ να πηγαίνουν προγραμματισμένα για 2 ώρες σε κάθε χωριό και να εκτελούν/βοηθούν τα αιτήματα των κατοίκων για πιστοποιητικά, για πληρωμές (ύδρευσης, ΔΕΗ κ.α.) και λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα πλαίσια του ψηφιακά «έξυπνου» Δήμου.

Γ. Να κάνουν πράξη το αίτημα του προέδρου της κοινότητας Σπαθαραίων, ανά δίμηνο να καλούνται σε ανοιχτή σύσκεψη/δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων για να εισακούονται τα αιτήματα των χωριών και να δίνονται λύσεις στα προβλήματά τους, ώστε να μην είναι έρμαιοι στη διάθεση του κάθε αντιδήμαρχου ή Δήμαρχου.

Δ. Να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στο σωστό χρόνο, το ζήτημα της αποκατάστασης στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων σε όλες τις ορεινές κοινότητες, γιατί υπάρχει εγκατάλειψη από την παρούσα δημοτική αρχή και άνιση μεταχείριση των χωριών.

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin