20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. Σάμου: Εγκαινιάζεται στο νησί μας η μεγαλύτερη φυλακή, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ευρώπη

Το Σάββατο 18/09/2021, εγκαινιάζεται στο νησί μας η μεγαλύτερη φυλακή, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ευρώπη, χωρητικότητας άνω των 5000 θέσεων. Η Ελληνική κυβέρνηση με υπερβάλλοντα ζήλο, υλοποιεί το σχέδιο μετατροπής της Ευρώπης σε φρούριο απροσπέλαστο για τους ξεριζωμένους. Όσοι και όσες καταφέρουν να φτάσουν στην Τουρκία, να φύγουν από την Τουρκία, να μην πνιγούν στο Αιγαίο, να αποφύγουν την επαναπροώθηση, θα φυλακίζονται για άδηλο χρονικό διάστημα στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Για την κατασκευή των πέντε τεραστίων διαστάσεων υπερδομών, διατέθηκαν άμεσα 308 εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας ανάθεση.

Την ίδια στιγμή, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, τρία ιστορικά σχολεία του νησιού ( Άνω Βαθέως – Πυθαγορείου – Χώρας ) παραμένουν κλειστά, και θα παραμείνουν κλειστά για χρόνια. Τα παιδιά θα μαθαίνουν γράμματα σε παραπήγματα. Ακόμη δεν βρέθηκαν χρήματα για την επισκευή τους, ούτε καν για να ξεκινήσουν μελέτες επισκευής.

Την ίδια στιγμή, το πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι, το σημαντικότερο εκπαιδευτικό, πνευματικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό απόκτημα του νησιού, δέχτηκε ένα προσχεδιασμένο και καλά μελετημένο θανατηφόρο χτύπημα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του σε 3 – 4 χρόνια.

Αντί για σχολεία και πανεπιστήμιο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αντί για γνώση, δημιουργία, έρευνα, ανάπτυξη, οι τοίχοι, τα συρματοπλέγματα, οι δεσμώτες και οι δεσμοφύλακές.

Προκαλεί απορία και θλίψη η σιωπή,  και η δια της σιωπής συναίνεση των ανθρώπων που έχουν θεσμική υποχρέωση να υπερασπίζονται τον τόπο που έχουν εκλεγεί και κατέλαβαν θέσεις εξουσίας υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο.

Όταν μπαίνει ταφόπλακα στο παρόν και το μέλλον του τόπου, η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα. Η δια της παρουσίας στα εγκαίνια νομιμοποίηση του εγκλήματος, είναι συνενοχή.

Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, όλοι εμείς που ζούμε στη Σάμο και την αγαπάμε, έχουμε χρέος ιερό να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, να υψώσουμε στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας.

Αν ολιγωρήσουμε, θα κληθούμε σύντομα να απαντήσουμε στο αμείλικτο ερώτημα των παιδιών μας: Αφού ο Θεός ευλόγησε τη Σάμο και την έκανε επίγειο παράδεισο, εσείς γιατί μας παραδίδετε μια κόλαση?

ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ.  ΣΑΜΟΥ

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin