17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Σάμου: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κλείνει- Ένα προδιαγεγραμμένο τέλος

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρχικά να συγχαρούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους που κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά και με άνισους όρους εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού, πέτυχαν να εισαχθούν στις σχολές της προτίμησής τους.

Θα θέλαμε όμως να «συγχαρούμε» προσωπικά την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τις τραγικές συνέπειες που είχε η Ε.Β.Ε (ελάχιστη βάση εισαγωγής) στον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ενδεικτικά:

  • Μαθηματικών(Σάμος) : Διαθέσιμες θέσεις 305, Εισακτέοι 6
  • Μηχανικών Πληροφοριακών και Επιστημονικών Συστημάτων(Σάμος):

Διαθέσιμες θέσεις 230, Εισακτέοι 54

  • Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρημ/οικονομ. Μαθηματικών(Σάμος):

Διαθέσιμες θέσεις 279, Εισακτέοι 99

  • Περιβάλλοντος(Μυτιλήνη): Διαθέσιμες θέσεις 151, Εισακτέοι 5
  • Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής(Λήμνος):

Διαθέσιμες θέσεις 164, Εισακτέοι 9

 

Όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν στο Υπουργείο και την κυβέρνηση-αν τους ενδιέφερε πραγματικά η δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο Πανεπιστήμιο- ότι οι βάσεις εισαγωγής δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα σπουδών. Η λειτουργία και η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου δεν έχει να κάνει με τη διατήρηση των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ψητοπωλείων αλλά με την αναγκαιότητα υποστηρικτικών δομών που θα βοηθήσουν ένα καταξιωμένο διεθνώς Πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως αυτό του Πανεπιστημίου Αιγαίου «με έντονη και συνεχή συνεδριακή δράση, με διεθνή κινητικότητα, πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο στην προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, με κορυφαία θέση διεθνώς στον τομέα της Πληροφορικής και πολλαπλές διακρίσεις σε διεθνείς ακαδημαϊκές κατατάξεις»  (από το site του Παν/μίου).

Παρόμοια εικόνα δυστυχώς παρουσιάζεται και σε άλλα περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα με πλέον χαρακτηριστικό αυτό της σχολής Αρχιτεκτόνων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ξάνθη όπου δεν εισήχθη κανείς  στις 108 διαθέσιμες θέσεις!!!!

Δυστυχώς ότι δεν κατάφερε το 2013 η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων με το περιβόητο σχέδιο Αθηνά και με την προσπάθεια της κατάργησης του άρθρου 16 του συντάγματος που απαγορεύει ρητά την ίδρυση ανωτάτων σχολών από ιδιώτες, το κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την Ε.Β.Ε.

Βέβαια η Ε.Β.Ε δεν εφαρμόζεται στα ακριβοπληρωμένα και αμφιβόλου ποιότητας σπουδών κολλέγια των οποίων τα «πτυχία» η κ. Υπουργός εν μία νυκτί εξίσωσε με τα πτυχία των δημοσίων Πανεπιστημίων ούτε στις σχολές εξωτερικού που περιχαρής ο πρωθυπουργός συνόδευσε την κόρη του για να ξεκινήσει τις σπουδές της.

Άραγε κ. Μητσοτάκη στο αεροπλάνο που σας μετέφερε στις Η.Π.Α όπου χθες ποζάρατε πανευτυχής, πόσα παιδιά από τα 40.000 που έμειναν εκτός χωράνε;;;

 

 

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin