18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

«Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Ανατολικής Σάμου από το Πράσινο Ταμείο. 

Η οικονομικη επιτροπή του δήμου σε συνεδρίαση του, αποδέχεται την υλοποίηση της πράξη .

39.680,00€ η επιχορήγηση για την εκπόνηση του σχεδίου και τον καθορισμό των θέσεων και των προδιαγραφών των σταθμών φόρτισης.

Ως «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ορίζεται το πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρονικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης αυτών, το οποίο θα εκπονηθεί από το Δήμο Ανατολικής Σάμου, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων;

Ειδικότερα η προτεινόµενη πράξη αφορά την χρηµατοδότηση από το Πράσινο Ταµείο, σύνταξης του Σ.Φ.Η.Ο., συνολικού προϋπολογισµού 39.680,00 € πλέον Φ.Π.Α. Το περιεχόµενο της περιέχει υποχρεωτικά κατ’ ελάχιστον τα εξής:

Α) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των διοικητικών ορίων του Φορέα Εκπόνησης, στους χώρους στάσης και στάθµευσης του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α’ 57), καθώς και σε ελεγχόµενους από τους δήµους χώρους στάθµευσης και δηµοτικούς χώρους στάθµευσης, ώστε να προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σηµείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χιλίους (1.000) κατοίκους του δήµου, και ειδικότερα σε: •υφιστάµενους υπαίθριους δηµοτικούς χώρους στάθµευσης, •υφιστάµενους στεγασµένους δηµοτικούς χώρους στάθµευσης, •υφιστάµενες παρόδιες θέσεις στάθµευσης, ελεύθερες και ελεγχόµενης στάθµευσης, ιδίως στα πολεοδοµικά κέντρα των δήµων και σε περιοχές αυξηµένης επίσκεψης και σε πυκνοδοµηµένες αστικές περιοχές, •νέους υπαίθριους/στεγασµένους χώρους στάθµευσης ή παρόδιες θέσεις στάθµευσης που χωροθετούνται µε σκοπό την εγκατάσταση σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο.

Β) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε τερµατικούς σταθµούς και σε επιλεγµένα σηµεία των δηµοτικών και αστικών συγκοινωνιών, ώστε να καθίσταται δυνατή η ανωτέρω εγκατάσταση των σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο υψηλής ισχύος για την εξυπηρέτηση δηµοτικών και αστικών λεωφορείων και συγχρόνως να διασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούµενη αναµονή επαναφόρτισης για την οµαλή λειτουργία των λεωφορειακών γραµµών προς εξυπηρέτηση τουεπιβατικού κοινού,

Γ) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων, ώστε οι προβλεπόµενες θέσεις στάθµευσης τουριστικών λεωφορείων να εξοπλίζονται µε σηµεία επαναφόρτισης Η/Ο σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον επί του συνόλου των υφιστάµενων θέσεων ή ενός (1) κατ’ ελάχιστον σηµείου επαναφόρτισης Η/Ο,

∆) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση Η/Ο τροφοδοσίας, ώστε οι προβλεπόµενες θέσεις στάθµευσης οχηµάτων τροφοδοσίας να εξοπλίζονται µε σηµεία επαναφόρτισης Η/Ο για το δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον του συνόλου των υφιστάµενων θέσεων ή ενός (1) κατ‘ ελάχιστον σηµείου επαναφόρτισης Η/Ο.

Στις ανωτέρω θέσεις επιτρέπεται και η στάθµευση και η επαναφόρτιση Η/Ο που δεν εξυπηρετούν ανάγκες τροφοδοσίας µετά από τη λήξη του ωραρίου τροφοδοσίας και έως την επόµενη έναρξη.

Σε εµπορικές περιοχές και ιστορικά κέντρα πόλεων, χωροθετούνται παρόδιες θέσεις στάθµευσης – επαναφόρτισης για ηλεκτρικά ποδήλατα και µοτοποδήλατα τροφοδοσίας τα οποία επιτρέπεται να κινούνται πέραν των ωραρίων τροφοδοσίας που ισχύουν για τα υπόλοιπα οχήµατα Ε) τη χωροθέτηση σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε υφιστάµενα και νόµιµα καθορισµένα σηµεία στάσης ή στάθµευσης (πιάτσες) Ε.∆.Χ.-ΤΑΞΙ, και συγκεκριµένα µία (1) θέση Η/Ο ανά πέντε (5) θέσεις στάθµευσης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 18 του ν. 4710/2020.
Στα σηµεία επαναφόρτισης Η/Ο που ορίζονται µε την παρούσα απαγορεύεται να φορτίζονται Η/Ο, εκτός από Ε.∆.Χ.- ΤΑΞΙ.

ΣΤ) τη χωροθέτηση σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε χώρους στάθµευσης οχηµάτων ΑµεΑ, όπως αυτή περι γράφεται στο άρθρο 19 του ν. 4710/2020 Πέραν των ανωτέρω, στο Σ.Φ.Η.Ο. δύναται να περιλαµβάνεται (ενδεικτικά) και η χωροθέτηση δηµοσίως προσβάσιµων θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε δηµοτικές εγκαταστάσεις, πέραν των υποχρεωτικά προβλεπόµενων βάσει της κείµενης νοµοθεσίας, και η χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση του κοινού σε τερµατικούς σταθµούς και σε επιλεγµένα σηµεία του δικτύου δηµοτικών ή αστικών συγκοινωνιών.

 

Related posts

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin