21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Σχόλιο για τον διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου

Με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη 28-7-2020 και που αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις ενός ιατρού αναισθησιολόγου και προσωπικό στην υπηρεσία φύλαξη του νοσοκομείου, το ΔΣ του συλλόγου μας σχολιάζει τα εξής :

Είναι θετικό ότι αντικαθιστούνται κάποιοι εργαζόμενοι , που αποχωρούν από το νοσοκομείο , είτε γιατί συνταξιοδοτούνται ή γιατί απολύονται λόγο λήξης της σύμβασης τους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η επικουρική γιατρός που προσλήφθηκε αντικατέστησε την μόνιμη γιατρό αναισθησιολόγο , που συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και το προσωπικό της Υπηρεσίας Φύλαξης , που ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του , αντικατέστησε τους απολυμένους εργαζόμενους της ίδιας υπηρεσίας , που απολύθηκαν στις 22-7-2020 λόγο ότι έληξε η σύμβαση τους.

Οι ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλες. Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συνοπτικές διαδικασίες, όπως παιδιάτρους , πνευμονολόγους , γιατρούς του ΤΕΠ , παθολόγους και άλλα. Καθώς και προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας , που σχεδόν όλα τα τμήματα της λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας. Επίσης και προσωπικό σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου , όπως στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα , στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία και σε άλλες υποστηρικτικές .  Υπενθυμίζουμε ότι καμία προκήρυξη μόνιμού προσωπικού από το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΤΟ Δ.Σ

Related posts

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα Θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin