17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

Σχόλιο ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για την κινητοποίηση στο ΚΥΤ Ζερβού

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρεμπόδιση του Εργατικού Κέντρου, φορέων και σωματείων που νησιού, που ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στο χώρο συγκέντρωσης για τη διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει ενάντια στο νέο ΚΥΤ-φυλακή που σήμερα εγκαινίαζε η κυβέρνηση στην περιοχή Ζερβού Σάμου.

Ο αστυνομικός – κρατικός αυταρχισμός, η τρομοκρατία που προσπάθησαν να ασκήσουν, ζητώντας προσωπικά στοιχεία, αριθμούς τηλεφώνων οδηγών και επιβατών, καθώς και πραγματοποιώντας ελέγχους τόσο σωματικούς όσο και στα αυτοκίνητα των διαδηλωτών είναι καταδικαστέα!  Αυτές οι πράξεις γίνονται κατ’ εντολή της κυβέρνησης που θεωρεί  ότι με τρομοκρατία θα κάμψει και θα κρύψει την αγανάκτηση και την αντίθεση του σαμιακού λαού στα νέα στρατόπεδα της Ε.Ε. που έφτιαξε στη Σάμο και ετοιμάζει και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η σθεναρή αντίσταση των διαδηλωτών, οι παρεμβάσεις των επικεφαλής των φορέων, του Γραμματέα της ΤΕ Σάμου Σταμάτη Φιλιππή και των βουλευτών του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα και Θανάση Παφίλη, δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το σχέδιο τρομοκρατίας και παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και έτσι οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στο χώρο διαμαρτυρίας τους έξω από την είσοδο του ΚΥΤ Ζερβού.

Το ΚΚΕ καλεί το σαμιώτικο λαό να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που πιστά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις τωρινές και παλιές, ώστε να μη μετατραπεί το νησί μας σε μία τεράστια φυλακή ανθρώπων.

Να κλείσουν όλα τα hotspot και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin