18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου: Ο παραλογισμός και η εμπάθεια κάποιων δεν εξυπηρετεί τα παιδιά μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                                                                                                                                                                         7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ &  ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

Δ/ΝΣΗ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΑΘΕΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έπειτα από την απόφαση  που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου κατά τη συνεδρίαση του στις 02 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα  την λειτουργία των Σχολικών μονάδων του Δήμου έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, θέτουμε υπόψη των αρμοδίων αρχών  τις απόψεις μας καθώς και τα κάτωθι ερωτήματα

  • Ως γνωστόν όταν κατά το παρελθόν τα παιδιά που φοιτούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο χρειάστηκε προσωρινά να μετεγκατασταθούν σε άλλο οίκημα, για τις ανάγκες ανακαίνισης του κτηρίου του 2ου Δημοτικού, κανένα από τα δημοτικά της πόλεως του Βαθέος δεν δέχθηκε να φιλοξενήσει τους μαθητές μας. Παρόλα αυτά μετά τον καταστροφικό σεισμό τόσο η Διεύθυνση όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων , ουδέποτε αρνηθήκαμε να φιλοξενήσουμε μαθητές στο χώρο του σχολείου μας.  Η μόνη ένταση υπήρξε όταν ενημερωθήκαμε από την Διευθύντρια  μας για την πρόθεση της Πρωτοβάθμιας να μεταστεγαστεί  στο σχολείο μας  έπειτα από την καταστροφή των γραφείων της.

 

  • Δυστυχώς με μεγάλη δυσαρέσκεια πληροφορούμαστε την εμπαθή και μεροληπτική στάση της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας εις βάρος των μαθητών και εν γένει του σχολείου μας. Η ίδια  υπήρξε  πολύ θετική σε πρόταση που της είχαμε κάνει, πριν από περίπου ένα μήνα τηλεφωνικά,   να στεγαστούν κάποιοι από τους μαθητές  του Δημοτικού Βαθέος στον χώρο της Πινακοθήκης και ταυτόχρονα οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου αυτού να στεγαστούν στο χώρο του 2ου Δημοτικού. Να σας θυμίσουμε δε ότι ο χώρος της πινακοθήκης φιλοξένησε τις έξι  από τις δώδεκα τάξεις του σχολείου μας  επί τρία περίπου έτη!!

 

 

  • Όταν λοιπόν ο κος Δήμαρχος πρότεινε στην Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας την χρήση και του χώρου της Πινακοθήκης, εκείνη παρά την πρωτύτερη  θετική της διάθεση στην λύση αυτή, με επιμονή και σθένος διατείνονταν περί της  ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του χώρου της πινακοθήκης!  Άραγε ο ίδιος ακριβώς χώρος δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνος και ακατάλληλος, εννέα μήνες πριν, όταν και στεγαζόταν οι μαθητές μας; Να τονίσουμε πως ο χώρος της Πινακοθήκης δεν έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό  και φέρει παράλληλη έξοδο κινδύνου.

 

  • Και ενώ υπήρξαν αξιόλογες εναλλακτικές προτάσεις, αντ’αυτού προτιμήθηκε από τις αρμόδιες αρχές η εύκολη και γρήγορη  λύση  της συστέγασης δύο σχολείων με συνολικό αριθμό ατόμων (μαθητές και διδάσκοντες) να ξεπερνά τους 340!! Η πρόχειρη αυτή ¨λύση της στιγμής¨ δεν έλαβε υπόψη της παράγοντες που στην δεδομένη στιγμή είναι εγκληματικό να αγνοούνται. Ειδικότερα, σκέφτηκε άραγε ποτέ κανείς πόσοι από τους διαθέσιμους  χώρους του σχολείου μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας, να  πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφαλείας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας  Covid-19;;  Έχει αναλογιστεί άραγε κανείς τους το φαινόμενο  της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας και πόσο δραματικά μπορεί να εξελιχθεί  σε ένα ασφυκτικά γεμάτο προαύλιο χώρο και σε κοινόχρηστους διαδρόμους με μαθητές και δάσκαλους στριμωγμένους;;  Οι μισές  διαθέσιμες  αίθουσες είναι μόλις των 10m2 ή των 15m2 όπου χρησιμοποιούνται ήδη ως βοηθητικοί ή ως ένταξης.

 

  • Η παράλληλη λειτουργία και των δύο Σχολείων στον ίδιο χώρο με διαφορετικές ώρες προσέλευσης –διαλλειμάτων-αποχώρησης θα φέρει περαιτέρω προβλήματα και τίποτα άλλο. Ήδη κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών μας δημιουργούνται τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα. Φανταστείτε ένα διπλάσιο αριθμό οχημάτων ,μαθητών και γονέων στους στενούς δρομίσκους που περιβάλουν το σχολείο μας, αναλογιστείτε το μέγεθος της  κυκλοφοριακής συμφόρησης που θα προκαλείται  και σε τι ταλαιπωρία θα υποβάλλονται καθημερινά, όχι μόνο οι γονείς των μαθητών, αλλά και εν γένει οι κάτοικοι του Βαθέος που χρησιμοποιούν  τον πολυσύχναστο κατά τ’άλλα δρόμο πέριξ του σχολείου μας.

 

  • Ζητούμε να ληφθεί εκ νέου υπόψη η πρότασή μας περί στέγασης μέρους των μαθητών του Δημοτικού Βαθέος στον  χώρο της Πινακοθήκης, με παράλληλη συστέγαση των υπόλοιπων μαθητών του Δημοτικού Βαθέος στο σχολείο μας, και την ύπαρξη μίας κοινής ώρας προσέλευσης και διαλλειμάτων προκειμένου αποφευχθούν τα προβλήματα που αναφέραμε.

 

 

  • Εφόσον δεν εισακουστούν οι απόψεις μας και κάποιοι φορείς επιμένουν στην υλοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την τοποθέτηση τεσσάρων(04) διπλών κοντέινερ και όχι μόνο ενός (01) στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το σχολείο μας, προκειμένου να τηρηθούν οι περισσότεροι κανόνες ασφαλείας  υγιεινής και αποφυγής  συγχρωτισμού  ελέω Covid-19.

Έχουμε επιδείξει και αποδείξει την αλληλεγγύη μας ως γονείς κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών μας συνομιλιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και είναι ευπρόσδεκτοι οι μαθητές του Δημοτικού Βαθέος και όλες οι λογικές απόψεις .

Ο παραλογισμός και η εμπάθεια κάποιων δεν εξυπηρετεί τα παιδιά μας.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                         ΤΣΙΜΠΡΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin