14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Σάμου: Απαράδεκτη η κατάσταση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

 

Σαν Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου επισημαίνουμε τα εξής. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης τους  χωρίς επαρκή υγειονομική κάλυψη. Την ευθύνη αυτής της κατάστασης φέρνει εξολοκλήρου  η σημερινή Κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες  που εφαρμόζουν  την ίδια ακριβώς πολιτική και στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας , τόσο για πρόσφυγες-  μετανάστες όσο και για τους ντόπιους κατοίκους των νησιών μας .

Είναι οι πολιτικές  που βάζουν στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή και την Υγεία του λαού με βάση την λογική του κόστους και του οφέλους .  Πόσο άραγε να κοστίζει η ανθρώπινη ζωή και η περίθαλψη ανθρώπων ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος , την θρησκεία και την εθνικότητα ;

Είναι οι πολιτικές  που δεν θέλησαν να υπάρχουν μέσα και έξω από το ΚΥΤ οργανωμένα , στελεχωμένα και εξοπλισμένα δημόσια ιατρεία.

Είναι οι ίδιες πολιτικές  που έχουν αφήσει το Νοσοκομείο της Σάμου χωρίς ιατρούς ΤΕΠ, με έναν παιδίατρο , με έναν πνευμονολόγο , χωρίς ΩΡΛ , χωρίς ογκολόγο , χωρίς ενδοκρινολόγο , χωρίς γαστρεντερολόγο  και με ελάχιστο προσωπικό , που πασχίζει μέρα νύχτα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων και των προσφύγων – μεταναστών .

Είναι οι πολιτικές  που δεν φρόντισαν και δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν καθημερινά και όλο το 24ωρο πιστοποιημένοι μεταφραστές μέσα στο Νοσοκομείο , ώστε να μπορεί να καταλάβει ο γιατρός , ο νοσηλευτής από τι πάσχει ο προσερχόμενος στο Νοσοκομείο.

Είναι οι πολιτικές  που έχουν αφήσει κενά τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία του νησιού μας και κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές , ακόμη και από ένα απλό τσίμπημα εντόμου.

Είναι οι  πολιτικές  που έχουν αφήσει εδώ και χρόνια υποστελεχωμένο το παράρτημα του ΕΚΑΒ στο νησί μας, να  παραμένει  σε πολλές βάρδιες μόνο ένα ασθενοφόρο( λόγο έλλειψης πληρωμάτων) να καλύπτει όλο το νησί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι οι ίδιες πολιτικές , που έχουν αποψιλώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του, που  όποιος έχει χρήματα να μπορεί να σωθεί , αλλά όποιος δεν έχει να είναι καταδικασμένος να πεθάνει .

Είναι οι ίδιες πολιτικές  που μεταφέρουν τους υγειονομικούς από μονάδα σε μονάδα και από νησί σε νησί καλύπτοντας περιστασιακά τα μεγάλα κενά , που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει .

Είναι οι ίδιες πολιτικές που μας καταδικάζουν σε ότι αφορά την υγειονομική μας κάλυψη ντόπιους, επισκέπτες,  πρόσφυγες και  μετανάστες είτε υπάρχει μεταναστευτική κρίση,  πανδημία , ή οποιαδήποτε ανάγκη περίθαλψης του πληθυσμού .

Καλούμε όλο το σαμιακό λαό να αντιπαλέψουμε μαζί όλη  αυτή την κατάσταση και να απαιτήσουμε:

-Να κλείσουν όλα τα Hotspot κολαστήρια στα νησιά.

Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά . Nα μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να χορηγηθούν έγγραφα και να μεταφερθούν όσοι επιθυμούν στη χώρα προορισμού τους.

  • Δημιουργία ιατρείων με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό στο ΚΥΤ Σάμου.
  • Στελέχωση του Νοσοκομείο Σάμου , του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας με μόνιμο προσωπικό .

 

 

Το Δ.Σ.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin