20.9 C
Σάμος
18/04/2024
Δήμος

Σύσκεψη για τον τουρισμό και την τουριστική προβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό και την τουριστική προβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πόλη της Σάμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κου Γεώργιου Στάντζου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού κας Δέσποινας Καΐλα.

Συμμετείχαν οι κύριοι φορείς του τουριστικού τομέα: η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου που εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Γεώργιο Χατζηδημητρίου και Στυλιανό Χατζηανδρέου, ο Σύνδεσμός Τουριστικών πρακτόρων Σάμου που εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Δημήτριο Κασμιρλή και Γεώργιο Χατζημιχάλη και ο Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Νομού Σάμου που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νικόλαο Στεφανή. Εκ μέρους της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών παραβρέθηκε ο Πατήρ Αμφιλόχιος, αφού η ατζέντα των θεμάτων περιελάμβανε και την προβολή και ανάπτυξη του Θρησκευτικού τουρισμού.

Παρόντες επίσης στην συνάντηση ήταν ο Αντιδημάρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Διονυσίου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ, ο κ. Νικόλαος Αθανασίου (ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων με έδρα τον Δήμο Ανατολικής Σάμου) ο κ. Γεώργιος Ματθαίου ( ιδιοκτήτης της εταιρείας Samos Outdoors Activities και μέλος της ομάδας σηματοδότησης των περιπατητικών διαδρομών στο νησί μας) καθώς και στελέχη του Δήμου.

Η συζήτηση περιελάμβανε θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου, απολογισμού της υφιστάμενης κατάστασης, προγραμματισμού νέων δράσεων και χάραξη νέας στρατηγικής. Κοινή απόφαση είναι ότι πρέπει να εφαρμοστούν σύγχρονοι μέθοδοι προβολής, συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις με ευδιάκριτο περίπτερο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, άνοιγμα σε νέες αγορές (Ρωσία και Κίνα) και παρουσίαση του Δήμου στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη, ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσκεψη να επαναληφθεί άμεσα με διεύρυνση των συμμετεχόντων ώστε να αποφασιστεί από κοινού ο προγραμματισμός των δράσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου και να εισαχθεί προς συζήτηση και απόφαση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin