24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Σύσκεψη ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων , κ.Διονυσίου Γεώργιο, κ. Μητσό Μιχάλη και κ. Καρρά Ευάγγελο, με το Διευθυντή της Β/μιας Εκπαίδευσης κο Ταμπαχανιώτη Δημήτρη, τον Πρόεδρο Β/μιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βογιατζή Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο της νέας δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αξιώτη Ιωάννη και με τους Διευθυντές των Λυκείων, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πάντα σε συνάρτηση με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και τις συστάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID – 19, ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων καθώς επίσης προγραμματίστηκε από το Δήμο, η άμεση απολύμανση τόσο των εσωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και των προαυλίων χώρων.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Αρ. Φύλου 90 / Α/ 1.05.2020, Άρθρο 37), την αποκλειστική ευθύνη προμήθειας μέσων ατομικής υγιεινής και συλλογικής προστασίας για τις εκπαιδευτικές δομές έχει το Υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αρωγής και συνεργασίας με τις δομές, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συνδράμει επικουρικά και πέραν των αρμοδιοτήτων του, στη χορήγηση αντισηπτικών και μασκών στις σχολικές αίθουσες, υλικά τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους αρμόδιους Διευθυντές.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου απέστειλε σχετικό έγγραφο στα συναρμόδια Υπουργεία εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και την ανάγκη έκδοσης οδηγιών σχετικά με το φαινόμενο επιστροφής στο νησί, αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, έφυγαν με προορισμό τον τόπο καταγωγής τους.

Τέλος, προγραμματίστηκε ήδη για την επόμενη εβδομάδα, ανάλογη συνάντηση με τους Διευθυντές των Γυμνασίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin