16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Σύσκεψη του ΕΚΣ για δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού-Τουρισμού, Συνταξιούχων, Οικοδόμων, Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου, Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, Συλλόγων Γυναικών, όπως η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Ομόνοια» και άλλων, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων – φορέων που κάλεσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στις 11/11 για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης και της διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, το επόμενο διάστημα.

“Από την εκτενή συζήτηση για τα προβλήματα που προέκυψαν από το φονικό και καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτώβρη, την οργάνωση της αντιμετώπισης των συνεπειών, τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και στήριξης της Υγείας του λαού ιδιαίτερα λόγω της έξαρσης της πανδημίας covid-19, για να μην υπάρξει κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενος χωρίς εισόδημα, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, για να σταματήσει η λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων με τα νομοσχέδια που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, πάρθηκε η απόφαση συγκρότησης Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης, η οποία θα είναι συνεχώς ανοιχτή για να προστίθενται σωματεία, φορείς και πρόσωπα που θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αφού οι κυβερνητικές εξαγγελίες μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι που «έπνιξε» την παραλιακή του Βαθιού, δεν εκφράζουν σε καμιά περίπτωση τις πραγματικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν για τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους της Σάμου. Η εμπειρία από άλλες περιοχές της χώρας με καταστροφές από σεισμούς, πλημμύρες, φωτιές είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη περιμένουν για χρόνια να πάρουν έστω και αυτές τις πενιχρές αποζημιώσεις!

Όλα αυτά αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που ενώ γνωρίζουν ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής και υπάρχει πλέον μεγάλη επιστημονική και τεχνική γνώση, δεν προκρίνουν αντισεισμικά έργα για την προστασία του λαού γιατί κοστίζουν και δεν αποδίδουν κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλούμε και τα άλλα σωματεία και φορείς του νησιού σε συμμετοχή, κλιμακώνοντας και δυναμώνοντας τη μαζική λαϊκή διεκδίκηση, με κορυφαίους σταθμούς της δράσης την 24ωρη Απεργία στις 26 Νοέμβρη για μέτρα προστασίας της υγείας, στελέχωσης όλων των μονάδων υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, μέτρα προστασίας και στήριξης από το σεισμό και τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Καλούμε όλα τα σωματεία τους φορείς, τους εργαζόμενους και το σαμιακό λαό να εκφράσουν αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Καθημερινά στο ΕΚΣ 9:00-13:00 και απόγευμα κατόπιν συνεννόησης θα μαζεύονται είδη διατροφής μακράς διάρκειας και είδη υγιεινής, ώστε να διατίθενται σε οικογένειες που τα χρειάζονται,“σημειωνει με ανακοίνωση του το Εργατικό  Κέντρο Σάμου.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin