16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Τα αποτελέσματα των 30ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σάββατο και την Κυριακή 20-21/10/2018 οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στην Κώ. Οι φετινοί αγώνες είχαν επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώθηκαν 30 χρόνια για το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός των νησιών του Αιγαίου που έχει καθιερωθεί όχι μόνο στη συνείδηση της  αθλητικής νεολαίας, αλλά και στο σύνολο των τοπικών κοινωνιών του Αρχιπελάγους. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν παράλληλες εκδηλώσεις όπως έκθεση με φωτογραφικό υλικό παλιών και νέων πρωταθλητών, αντικειμένων από όλες τις διοργανώσεις καθώς και προβολή σύντομου video με την ιστορία των αγώνων. Τιμήθηκαν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες Μερούσης, Ν. Ξάνθου, Α. Τσιολακούδη, Μ. Μερτζανίδης και Χρ. Ιακώβου  που ξεκίνησαν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα μέσα από αυτούς τους αγώνες.

Τιμήθηκαν, ο πρώην Υπουργός Αιγαίου Κ. Σφυρίου από τον Υφυπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό, για την συνεισφορά του ως υπουργός Αιγαίου στην σύγχρονη αναβίωση των αγώνων ( 1986 ), ο εκλιπών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γ. Κατσιμπάρδης από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλο. Την πλακέτα παρέλαβε το μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ Μ. Παυλούς προκειμένου να την παραδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστής από τους προέδρους των τεσσάρων Αθλητικών Ενώσεων του Αιγαίου ο οποίος, τότε, με την ιδιότητα του Τεχνικού Ανάπτυξης υπήρξε ο εμπνευστής αυτής της ιδέας.

Τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, αναλογικά και με την αριθμητική συμμετοχή τους, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στη συλλογή μεταλλίων, στις διάφορες θέσεις που κατετάγησαν οι αθλητές-τριες αλλά και στη συνολική βαθμολογία, με τον Παγχιακό Γ.Σ να βρίσκεται στην 1η θέση της γενικής βαθμολογίας με 84β.

11 Χρυσά, 10 Αργυρά και 6 χάλκινα η συγκομιδή των μεταλλίων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜ 30ων ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΚΩΣ 2018

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin