18.9 C
Σάμος
18/04/2024
Δήμος

Εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σάμου η αναμόρφωση της Πλατείας Πυθαγόρα

Συνεδρίασε χθες, 22 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου και μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν, ψηφίστηκε θετικά από τη πλειοψηφία του Συμβουλίου, η αναμόρφωση της Πλατείας Πυθαγόρα, κεντρικής πλατείας της πόλης της Σάμου.

Το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο», με προϋπολογισμό ύψους 172.000 ευρώ, παρουσιάστηκε από την Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας και αφορά τον φωτισμό της πλατείας και την φύτευση δένδρων στην θέση των κατεστραμμένων φοινίκων. Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σε ύψος όμοιο με αυτών της παραλιακής, αλλαγή θέσης των υπαρχόντων φωτιστικών και εγκατάσταση σειράς φωτιστικών στο πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον θα φυτευτούν τρία μεγάλα δένδρα στα σημεία των καταστραμμένων φοινίκων.

Οι παραπάνω ενέργειες οι οποίες εστιάζουν στα βασικά προβλήματα της πλατείας, θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το φωτισμό της, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ελλιπής. Επίσης, το «πράσινο» στοιχείο θα αποκαταστήσει την εικόνα της πλατείας.Η ολοκλήρωση του έργου θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της ιστορικότητας της πλατείας, που πρωταγωνίστησε ως χώρος σε πολλά και ανεξίτηλα, στη μνήμη, γεγονότα πολύτιμης αξίας .

Related posts

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin