16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Τα «κρασιά των θεών» στα δημιουργικά χέρια του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά

«Ραντεβού» με το Διόνυσο, το θεό του οίνου και της αμπέλου, έχει δώσει η Αφροδίτη στον ολάνθιστο κήπο της στο Πυθαγόρειο Σάμου, το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2020. Το εναρκτήριο κέρασμα για όσους θελήσουν να πάρουν μέρος σε αυτήν την εκδήλωση υποδοχής του καλοκαιριού, θα είναι ένα υπέροχο Samos Vin Doux μοχίτο!

Τα «κρασιά των θεών», τα πολυβραβευμένα και ταξιδεμένα σε 25 χώρες του κόσμου, κρασιά του ΕΟΣ Σάμου θα δώσουν ακόμη μια φορά έμπνευση στα δημιουργικά χέρια του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά σε ένα εμπνευσμένο menu degustation:

Μπουρέκι μελιτζάνας με μαριναρισμένη, παλαιωμένη φέτα Καλαβρύτων και αρωματική πικάντικη  σάλτσα τομάτας, συνδυασμένη με ένα ποτήρι από το δροσερό «Μοσχάτο άσπρο».

Γαρίδες  κανταΐφι με κρέμα καρύδας και κρόκο Κοζάνης που θα συνοδεύεται από το απολαυστικό ημίξηρο «Aegean breeze».

Πράσινο μπουκέτο με ψητό σκοτύρι  Ίου, σταφύλι, απάκι Κρήτης και πετιμέζι. Ένα ποτήρι από το ημίξηρο ροζέ «Selana» θα φέρει τη θεά «σελήνη» να φωτίσει το αντάμωμα της Αφροδίτης με το Διόνυσο…

Φιλέτο τσιπούρας με κρέμα σελινόριζας με τζίντζερ, λάδι μαϊντανού και αφρό παντζάρι. Στο πανέμορφο και ολόγευστο αυτό πιάτο, οι «Ψηλές Κορφές» έρχονται να προσθέσουν τα ξεχωριστά αρώματα ποιότητας του ορεινού σαμιώτικου αμπελώνα.

Και, για το ονειρεμένο κλείσιμο του δείπνου, μια εντελώς διαφορετική κρεμ μπρουλέ με Grand Cru  θα αφήσει το γλυκό της αποτύπωμα στο ποτήρι του ονομαστού «Samos Grand Cru» που θα προσφερθεί μαζί.

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου, με τα υπέροχα κρασιά του, θα είναι εκεί… στον κήπο της Αφροδίτης στο Πυθαγόρειο για να προσφέρει από ένα ποτήρι σε κάθε ξεχωριστή γαστρονομική δημιουργία του «ανήσυχου» καλλιτέχνη των γεύσεων, Βαγγέλη Μπιλιμπά.

Τα τελευταία χρόνια έχει θέσει ως στόχο ζωής την εδραίωση της «σαμιακής κουζίνας» πάνω στα Πυθαγόρεια πρότυπα διατροφής, με τοπικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα ποιότητας.

Όταν η Αφροδίτη συναντήσει το θεό Διόνυσο (που δίδαξε στους σαμιώτες την τέχνη της οινοποίησης και τους δώρισε το «μικρόρωγο μοσχάτο άσπρο» σε ανταπόδωση της βοήθειας που του έδωσαν για να νικήσει τις αμαζόνες), θα είμαστε ε κ ε ί!

(για προκρατήσεις: τηλ.22730.61672 και

https://www.facebook.com/Aphrodite-Garden-Restaurant-100484050402/ )

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin