14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Τα κρατητήρια Σάμου έχουν μετατραπεί σε μια «ωρολογιακή βόμβα»

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του νησιού μας, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί.

Με επιστολή που απεστάλη στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωσή αναφέρει τις καθημερινές  καταγγελίες των αστυνομικών, για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τριάντα τριών και πλέον κρατουμένων στα κρατητήρια του Α.Τ. Σάμου.

Οι περισσότεροι (περί τους 19) έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και οι μεταγωγές αυτών εδώ και ένα μήνα περίπου, μένουν ανεκτέλεστες λόγω έλλειψης χρηματικών αποθεμάτων της παγίας προκαταβολής της Δ.Α. Σάμου.

Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του εν λόγω κρατητηρίου είναι μόνο για δεκατέσσερα άτομα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι αντιδράσεις, εξεγέρσεις των κρατουμένων είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα κρατητήρια να έχουν μετατραπεί σε μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι υποχρεώνονται στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, να μετακινηθούν εκτός έδρας προκειμένου να παραστούν ως μάρτυρες σε δικαστήρια, χωρίς να τους καταβάλλονται τουλάχιστον τα έξοδα για τα εισιτήρια.

Σύμφωνα με την Ένωσή Αστυνομικών Υπάλληλων Σάμου “όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό μέρος των προβλημάτων που έχουν προκύψει και έχουν επιφέρει τεράστια αναστάτωση στις Υπηρεσίες του Νομού μας, καθώς και στο προσωπικό αυτών.

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να πάρετε άμεσα θέση, προκειμένου επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα και να ενισχυθεί η πάγια προκαταβολή της Δ.Α. Σάμου. Τέλος, ο λόγος που αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε εσάς, είναι γιατί κάθε προσπάθεια μας για επίλυση του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα, έπεσε στο κενό”.

Related posts

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin

Εξιχνιάστηκε απάτη από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για ναρκωτικά

admin