19/04/2024
Πολιτικά

Τα πρόστιμα σε πρόσφυγες θα αφαιρούνται από τα επιδόματά τους, λέει ο Μηταράκης

«Γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για τα μέτρα που έχει λάβει το κυβερνητικό επιτελείο για τον περιορισμό του ιού στους «κλειστούς πληθυσμούς» μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας, ωστόσο όπως είπε έχουν παρθεί μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αναμένονται προσλήψεις. Παράλληλα, ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές μονάδες στις δομές, ενώ υπάρχει και εντατική ενημέρωση στους διαμένοντες εκεί.

Εν συνεχεία, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές φιλοξενίας προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η κίνησή τους. Μάλιστα ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι τα πρόστιμα που καταβάλλονται θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.

Ακόμα ο υπουργός Μετανάστευσης επεσήμανε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών. Τέλος, τόνισε ότι γίνονται καθημερινά έλεγχοι σε μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά που παραπονιούνται ότι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως είπε μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει αρνητικά.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin