15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

ΤΕΕ Σάμου: Δεν κληθήκαμε στο Δ.Σ. και δεν ζητήθηκε η τεχνική μας άποψη για τον Βιολογικό της Πόλεως Σάμου

Σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, μετά την δημοσίευση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου την 14η Απριλίου 2021 και τις αναφορές που έγιναν για το ΤΕΕ Σάμου, θέλουμε επίσημα να σας ενημερώσουμε για τα εξής: δεν κληθήκαμε στο ανωτέρω Δ.Σ. και δεν  ζητήθηκε η τεχνική  μας άποψη, σε σχέση με την πορεία του έργου του Βιολογικού της Πόλεως Σάμου. Τελευταία φορά που κληθήκαμε για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν στην σύσκεψη της 11ης Ιουλίου 2020  και στην συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου 2020. Μόλις κατά την διάρκεια της παρουσία μας εκεί, ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου. Δεν είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί σε εμάς μελέτη, τεύχη, σχεδία, μελέτες αστοχίας του έργου, εισηγήσεις κτλ. Αυτές οι δύο συνεδριάσεις ήταν και οι μοναδικές που κληθήκαμε και συμμετείχαμε, εκφέροντας την επιστημονική μας άποψη. Η τοποθέτησή μας ήταν ότι έπρεπε να αποφανθούν εξειδικευμένοι μηχανικοί και γνώστες του αντικειμένου των Βιολογικών Καθαρισμών, με εμπειρία σε όμοια έργα, για το σύνολο των αστοχιών του βιολογικού Σάμου. Κατόπιν της τεκμηριωμένης επιστημονικά πρότασης επίλυσης του συνόλου των ως άνω αστοχιών, με αυστηρή επίβλεψη του έργου και από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίας και από την ανάδοχο εταιρεία, να υπάρξει πρόβλεψη ποινικών ρητρών για τις εντεύθεν αστοχίες. Είχαμε μάλιστα προτείνει ως βέλτιστη επιλογή, η εταιρεία που θα εκπονήσει την μελέτη να είναι και αυτή που θα επιβλέψει την κατασκευή, με την εγγύηση έτσι της καλής λειτουργίας του βιολογικού.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, Κολλάρου Γεώργιου, μας αιφνιδιάζει και μας βρίσκει καθόλα και εξ ολοκλήρου αντίθετους. Σθεναρά, για δυο λεπτά, περίπου στο 2:11 της συνεδρίασης, υπενθυμίζει στο σώμα κατά λέξη τα εξής:  « Το ΤΕΕ Σάμου, και τους μηχανικούς, τους καλέσαμε δυο φορές σε ανοιχτή συγκέντρωση και σε συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασαν την άποψη τους, και μην λησμονείται ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς τους Πολιτικούς Μηχανικούς συμμετείχαν στην κατασκευή και είδατε τα αποτελέσματα. Παρακαλώ! Και ξέρω τι λέω και έχω και στοιχεία. Ξέρω τι λέω, και έχω και έχω και στοιχεία. Δεν είναι καθόλου προσβλητικό. Προσβλητικές είναι οι εκφράσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια. Ξέρω πολύ καλά από εσάς τις κατασκευές που έκαναν και ποιοι ευθύνονται. Προφανώς! Εσείς που συμμετείχατε σε όργανο δεν είδα ποτέ……………, πήγε κανένας από εσάς τις ερωτήσεις στον εισαγγελέα? Εγώ δεν ήμουνα όργανο, κύριε, και το ΤΕΕ χτίζει και είχαν συμμετοχή οι μηχανικοί της Σάμου, στο βιολογικό της Σάμου, το ξέρετε πολύ καλά, Και εγώ έχω μάθει στην ζωή μου, έντιμος να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και όχι να κάνω παρέα με υπεκφυγές, με άρνηση ψήφων και παρών».

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι μέλη του ΤΕΕ Σάμου είναι περίπου 200 άτομα. Μέλη όπως: Πολιτικοί, Αρχιτέκτονες, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Αγρονόμοι Τοπογράφοι, Χημικοί, Ναυπηγοί, Ηλεκτρονικοί κλπ Μηχανικοί. Επιστήμονες οι οποίοι δραστηριοποιούμαστε κυρίως σε Σάμο, Ικαρία, φούρνους. Κατανοεί λοιπόν κανείς ότι είναι λογικά αδύνατο να συμμετείχαν συλλήβδην οι μηχανικοί του ΤΕΕ Σάμου στο έργο του βιολογικού της Πόλεως Σάμου. Επίσης αδύνατη είναι και η συμμετοχή μεγάλης μερίδας των πολιτικών μηχανικών του ΤΕΕ Σάμου στο έργο. Αυτή η αυθαίρετη γενίκευση, κατά παράβαση κάθε κανόνα λογικής, θίγει ανεπανόρθωτα την επιστημονική μας κοινότητα και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Ο πρόσφατος σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020, απέδειξε το επίπεδο της επιστημονικής μας επάρκειας και των τεχνικών μας γνώσεων. Δημόσια και ιδιωτικά έργα, τα οποία εκπονήθηκαν από εμάς και στο στάδιο της μελέτης αλλά και στο στάδιο της επίβλεψης-κατασκευής, ανταπεξήλθαν άριστα στην ισχυρότατη σεισμική δόνηση και τις συνέπειες της (τσου-νάμι, μετασεισμοί). Επίσης, λειτουργούν κανονικά οι υπόλοιποι βιολογικοί Καθαρισμοί του Νομού και του Νησιού, που και αυτοί συμπερασματικά και σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, εκτελέστηκαν από την μεγάλη μερίδα των Σαμιωτών μηχανικών. Μέλη μας στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Νομού καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Σε αυτά τα μέλη μας, κατά την διάρκεια της παρούσας συνεδρίασης, δώσατε πολλά συγχαρητήρια. Τέλος, συμμετέχουμε αβίαστα και συνεργαζόμαστε σε όλες τις επιτροπές των υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για παραλαβές, δημοπρατήσεις, εκπονήσεις μελετών κλπ έργων.

Συμπερασματικά λοιπόν, τα όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι ψευδή, ανυπόστατα, παραπλανητικά  και στοχοποιούν αδίκως έναν ολόκληρο τεχνικό και επαγγελματικό κλάδο. Οι δημόσιες συμβάσεις ανάθεσης και εκτέλεσης έργων, θα σας βοηθήσουν με ευχέρεια να διαπιστώσετε την πραγματικότητα για το σύνολο των μελών του ΤΕΕ. Εφόσον ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δηλώνει γνώστης και κάτοχος αποδεικτικών στοιχείων για το αντίθετο, τον παρακαλούμε θερμά να τα κατονομάσει δημόσια στις αρμόδιες Αρχές του τόπου. Άλλως, οφείλει να ανασκευάσει δημόσια τις τοποθετήσεις του, οι οποίες συκοφαντούν εν συνόλω τα μέλη του ΤΕΕ Σάμου.

Παρακαλούμε πολύ η παρούσα να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

 

Ο Πρόεδρος N.E ΤΕΕ Σάμου

Ελένης Νικόλαος.

                                  

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin