12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Τετ-α-τετ Ευσεβίου με κληρικούς σε Σάμο και Ικαρία

Έκτακτες ιερατικές Συνάξεις πραγματοποίησε σε Σάμο και Ικαρία, σχετικά με την πρόθεση συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το φλέγον θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σάμου, κ.κ Ευσέβιος.

Στις Συνάξεις, ο Μητροπολίτης Σάμου, επέστησε την προσοχή των κληρικών, ώστε να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση, από όπου και αν προέρχεται και τους συνέστησε προσοχή ως προς την επιτέλεση των λειτουργικών και ποιμαντικών τους καθηκόντων. Επίσης, τους συνεχάρη για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξαν μέσω του συγκροτημένου υπομνήματος που κατέθεσαν στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, μέσω του Μητροπολίτη Σάμου και το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…νά ἀκούσουν τήν ἀγωνιώδη φωνή τοῦ Ἐφημεριακοῦ Κλήρου τῆς Πατρίδος μας καί δή ἡμῶν τῶν Ἀκριτῶν καί νά κατοχυρώσουν τό δικαίωμα μισθοδοσίας τῶν Κληρικῶν καί Ἐκκλησιαστικῶν Ὑπαλλήλων, ἀπό τήν Ἑνιαία Ἀρχή Πληρωμῶν, ὡς ὑποχρέωση τοῦ κράτους, μέ σκοπό τήν ἀξιοπρεπῆ διαβίωση καί ἐπιβίωσή τους….Κατακλείοντες δέ καί ἐάν ἡ ἐπιχειρούμενη συμφωνία, προτείνεται ὡς ἡ μόνη λύση, διότι τό Κράτος ἀπεφάσισε νά μήν μισθοδοτεῖ πλέον τού Ἐφημερίους, ὅπως μέχρι τώρα, μέ βαθύτατο σεβασμό καί γιά λόγους ἀξιοπρεπείας, τιμῆς καί ὀρθοδόξου ἤθους προτείνουμε τήν ἀπόρριψή της. Ἡ Ἱστορία τοῦ Ἑλληνικοῦ Κλήρου κοσμεῖται καί διαλάμπει ἀπό ἡρωϊκές ἐξόδους καί ὄχι ἀπό ὁμηρίες καί αἰχμαλωσίες».

Οι κληρικοί, αφού ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη Σάμου για την εισήγησή του και το ενδιαφέρον του, τον διαβεβαίωσαν για την υπακοή τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του,καθώς και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin