12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Τηλεοπτικά γυρίσματα στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου πραγματοποιήθηκαν τηλεοπτικά γυρίσματα για την εκπομπή «Trips for all» που προβάλλεται διεθνώς σε Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Κύπρο. Συγκεκριμένα, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών NGTV.New York City (U.S.A), Montreal T.V broadcasting (Canada), TV Moscow (U.S.S.R) και PLUS TV-Cyprus. Επίσης στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού (http://www.hecucenter.ru/gr/tourism/), στο ALERT TV (Ελλάδα) και μέσω του ταξιδιωτικού της NOVA (trips for all).

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν αρχές Ιουλίου στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του Μουσείου Οίνου ΕΟΣ Σάμου από τηλεοπτικό συνεργείο που κατέγραψε όλη την ιστορικοκοινωνική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού μέσω των εκθεμάτων ενώ τη γαστρονομική πινελιά στην εκπομπή προσέφερε ο executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, ο οποίος εμπνεύστηκε και παρουσίασε 3 διαφορετικά πιάτα:

Σούπα από πεπόνι εμπλουτισμένη με τα φρουτώδη και ανθώδη αρώματα αλλά και την απολαυστική γλυκύτητα του Samos Vin Doux, με νιφάδες από αποξηραμένο προσούτο και κρέμα από ξυνομυζήθρα, την οποία συνόδευσε το  πλούσιο και «γεμάτο» Μοσχάτο Άσπρο που θυμίζει την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων που  ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα παιχνίδισμα απολαυστικό!

Μπαρμπούνι «πεταλούδα» μαζί με φάβα και χόρτα «αρμύρα», το οποίο σερβίρεται με τις ονομαστές «Ψηλές Κορφές» το κρασί με τον πιο φινετσάτο χαρακτήρα στην έκφραση των αρωμάτων του μοσχάτου σταφυλιού και την εξαιρετική δροσιστική οξύτητα και την ικανοποιητική διάρκεια.

Για επιδόρπιο, παρουσιάστηκε η σφαίρα σοκολάτας με γλυκιά «σάλτσα» από Samos Anthemis και «καρδιά» από παγωτό. Η πανδαισία των αρωμάτων της σοκολάτας «έδεσε» απολαυστικά με τα αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ σε φόντο κακάο που αναδύονται από αυτό το υπέροχα παλαιωμένο κρασί και συνθέτουν το ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό του προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Η τηλεοπτική προβολή των σαμιώτικων κρασιών θα γίνει (σε 1η μετάδοση) εντός του Ιουλίου 2019, ενώ σε δεύτερη προβολή στα ελληνικά και διεθνή δίκτυα, θα μεταδίδεται και στη διάρκεια του χειμώνα 2019-2020.

Η διεθνής εταιρεία “RKpromotica LTD” έχει την επιμέλεια της παραγωγής και την εκτέλεση των γυρισμάτων της ταξιδιωτικής σειράς, τα επεισόδια της οποίας παραμένουν ελεύθερα προς θέαση σε web tv και τα social media των ΜΜΕ που την παρουσιάζουν.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin