19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Την ενεργοποίηση του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών και στη Σάμο ζητά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. 

Την “ενεργοποίηση” του Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών και στη Σάμο με το υπάρχον προσωπικό της Δ.Α. Σάμου ζητά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Σάμου μέσω επιστολής της προς ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο λόγω της έλλειψης προσωπικού και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου.

Η επιστολή :

κ. Αρχηγέ

Με μεγάλη μας έκπληξη, λάβαμε γνώση της υπ’αριθμ. 8487/18/980457 από 16/05/2018 διαταγής της Δ.Α.Σάμου, αναφορικά με την ενίσχυση του Τ.Δ.Μ. Σάμου
από το ήδη υπάρχον προσωπικό της Δ.Α. Σάμου και των υπηρεσιών αυτής, με την οργανική δύναμη του εν λόγω τμήματος να είναι στα 48 άτομα, η οποία ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και αυτή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου.

   Αναρωτιόμαστε πως μπορεί να καταστεί εφικτή η ενίσχυση του Τ.Δ.Μ.Σάμου, εκ των ενόντων, όπως πολλές φορές έχει διαταχθεί η Διεύθυνση μας, όταν:
* Το προσωπικό της Δ.Α.Σάμου που ανήκει οργανικά σ αυτήν, είναι σε ποσοστό 30% λιγότερο από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις
* Όλα τα τμήματα της έδρας, καθώς και τα περιφερειακά, υπολειτουργούν λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών (μεταναστευτικό-τουριστική περίοδος)
* Το υπάρχον προσωπικό διατάσετε επί μονίμου βάσεως, να εκτελεί πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα, όπως για παράδειγμα οι αξιωματικοί υπηρεσίας των τμημάτων καλούνται να εκτελέσουν ταυτόχρονα και χρέη επόπτη περιπολιών ή να διατίθενται σε ολιγόωρη πεζή περιπολία και μάλιστα μόνοι τους, οι δε σκοποί καταστημάτων να διατίθενται ταυτόχρονα σε μεικτές εποχούμενες περιπολίες, κλπ.
* Στην Σάμο λειτουργούν τέσσερις (4) πύλες εισόδου, με την ενίσχυση αυτών να γίνεται με το σταγονόμετρο και ως εκ τούτου, να καλύπτονται τελικώς οι εν λόγω υπηρεσιακές ανάγκες πάλι εκ των ενόντων
* Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά κόρον και η αστυνόμευση του νησιού υφίσταται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας
        κ. Αρχηγέ
 Όταν η επίλυση ενός προβλήματος, επιφέρει σωρεία άλλων και μάλιστα πιο μείζονος σημασίας, τότε σαφώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για επίλυση. Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Σάμου στις τακτικές αλλά και στις έκτακτες μεταθέσεις, θα λειτουργήσει υπέρ της ενίσχυσης του Τ.Δ.Μ. Σάμου αλλά και όλων των υπηρεσιών του Νομού μας. Ενόψει όμως της τουριστικής περιόδου, ζητούμε την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών μας, καθώς το ήδη υπάρχον προσωπικό αφενός μεν δεν επαρκεί, αφετέρου δε έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έχοντας υπερβάλει εαυτούς και με τις αντοχές του να εξαντλούνται.
Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, η ανοχή και το φιλότιμο που διαρκώς επιδεικνύει το προσωπικό, να αποτελεί μονίμως για την Διοίκηση «εξουσιοδότηση», για όλο και περαιτέρω καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.-

Related posts

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελλόριζο

admin

Σάμος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

admin

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin